• 23-04-2017, 14:10:55
    #37
    Eğitim ile alakası yok.
    Web tasarım ve programlama okurken okulda yaptığımız şeyler çok amatör şeylerdi.
    Şuan yapabildiğim şeylerin birçoğunu kendi çabam ve araştırmam ile yaptım.
    Halen araştırmaya da devam ediyorum, eğitim size temel katar. Kendini geliştirmek tamamen sizinle alakalı.
  • 23-04-2017, 15:27:18
    #38
    Yapacağınız en büyük yatırım, kendinize yaptığınız yatırımdır.

    " ay bana öğretmediler yaa" diye ağlarsanız , " neden öğrenmek için çaba harcamadın ? " diye sorarım.

    Açıklamasını yapamayacağınız , altından kalkamayacağınız şu konu da bile devleti ve siyaseti katmışsınız.

    Evet, şu zamana kadar ülkenin ileri yönelik atmaya kalktığı her adım da önü kesildi, bundan sonra çok zor
  • 23-04-2017, 16:12:10
    #39
    Baris13 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yapacağınız en büyük yatırım, kendinize yaptığınız yatırımdır.

    " ay bana öğretmediler yaa" diye ağlarsanız , " neden öğrenmek için çaba harcamadın ? " diye sorarım.

    Açıklamasını yapamayacağınız , altından kalkamayacağınız şu konu da bile devleti ve siyaseti katmışsınız.

    Evet, şu zamana kadar ülkenin ileri yönelik atmaya kalktığı her adım da önü kesildi, bundan sonra çok zor
    Söylesene hangisi engellendi? Neyi yapamadı şu ana kadar devlet? Ezbere konuşma araştır biraz. Tutturmuşsunuz bi engellendi şu oldu bu oldu. Ben bugüne kadar devletin yapmak isteyipte yapamadığı hiçbirşey görmedim.

    Millete laf atıyorsun ya sen ne biliyorsun? Öğrenmek için çaba harcadın mı sen peki? Hangi üniversitelere gittin? Yurtdışında okudun mu eğitimini gördün mü? Ya da Türkiye'de hangi üniversitede hangi bölümde okuyorsun? A haber şu bu izleyip millete laf atmayı bırak.
  • 23-04-2017, 17:13:28
    #40
    Adamlar uçuyor
  • 23-04-2017, 19:30:55
    #41
    Arkadaş o bu değilde o kadar aracın plakasını buğulamakta nedir
  • 23-04-2017, 23:49:19
    #42
    KİŞİ biraz kendine bakmalı. Ben katılmıyorum devlet engellendi diye. Deli gibi inşaata yaptık yatırımı.
    Ben gömülü sistemler üzerine çalışıyorum . Php ile ilgişi işleri forumda yaptırıyorum. Genel olarak yazılımcıllar hep aynı şeyler üzerine yogunlasmıs iş biraz farklılaşında malesef yapan zor bulunuyor.

    Yazılımcısısan biraz özgün şeyler yapmak lazım. sadece kod yazmak yazılımcılık değildir. Ben yazılım müh. okudum okuldaki eğitim iki for içinde Stack ve Queue doldur sil bunlar içinde aramadadan zor soru 4 sene boyunca sorulmadı. Okuldan mezun olan herkes eğer kendini geliştirmezse okurken bu seviyede kalacaktır.

    Araştırmak yabancı dil bilmek eğitimle yetinmemk bence öğrenmekteki en büyük yol olmalı. Devlet okul vs vs herşey bir şekilde bahane.
    Önce neyi nasıl arayacağını bileceksin

    --R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 23:46:52 -->-> Daha önceki mesaj 23:42:44 --

    Ofisimo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bu işin devletle okulla vs alakası yok. Bizim milletimiz beleşçi ve klavye erkekligine bağlı olduğu için yazılım gelişmemektedir. Örnek vermek gerekirse, bir siteyi çalmak için haftalarca uğraşır ama oturup bunu calacagıma bende aynısından yapmayı öğreneyim demez. Ofisimize bir çok staj başvurusu için öğrenci arkadaş geliyor kimisi pc mühendisliği, kimisi pc programcılığı, kimiside veritabanı vs bölümlerinde okuyor, soruyorum yazılımla aranız nasıl diye cevap veremiyor çoğu bu üzücü bir durum.
    Çalıştığım şirkette staj mülakatına girdim. Son sınıf yazılım öğrencileri . Diyorum ne geliştirdiniz yazdığınız yaptığınız ne var?
    Çoğunlukla bir şey diyemiyorlar. Çünkü sadece geçeyim de stajda öğrenirim mantığıda aşırı yüksek. Bayan öğrenciler de bu oran daha yüksek. Gelen öğreciler özel üniversiteden gelenler.


    Ha bunların yanında nadir de olsa çok kaliteli işler yapan ve öğrenmeye meraklı arkadaşlar oluyor mutlu ediyor.

    --R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 23:49:19 -->-> Daha önceki mesaj 23:46:52 --

    Swag adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ülkemizde kodlama eğitimi verecek öğretmen bulunmuyor.
    Yani bu eğitimi verecek düzeyde bilgi henüz yok.

    Daha okullarda bilgisayar laboratuvarı doğru düzgün yokken biz nasıl bunun eğitimini verelim.

    Artık bazı şeyler için çok geç kalmış durumdayız.
    Buna bir şey ekleyeceği. Üniversite de de durum malesef aynı. akedemisyenler yada asistanlar geneli . özel sektör de uğraşmak istemeyen bu işlerde kötü olanlar oluyor ne yazik ki
  • 24-04-2017, 00:46:19
    #43
    Arkadaşlar bizim ülkemizden de çok kaliteli insanlar, yazılımcılar, mühendisler çıkıyor; ancak biz bilmiyoruz.

    Mesela bundan birkaç ay önceydi sanırım, birkaç Türk geliştirici kolu olmayan engelli insanların bilgisayar kullanması için bir cihaz geliştirdi. Bu projenin yüzüne tübitak bakmadı ama yabancılar direk kaptı.

    Bundan birkaç sene önce Türk, genç bir kız muz kabuğundan dönüştürülebilir plastik üretti. Google'ın bilim yarışmasında birinci oldu(ya da derece almıştı sanırım, yanlış olmasın), ona da Türkiye'de değer verilmedi, gitti.

    Yani gerçekten başarılı insanlar çıkıyor içimizden ancak biz onları bilmiyoruz, medya onları konuşmuyor, devlet gereken ilgiyi göstermiyor. Onlar da burada heba olmaktansa doğal olarak yurt dışına gidiyor.

    Bizde güya Eskişehir'de yazılım üssü kurulacaktı Ödenek sağlandı, paraları yiyip projeyi iptal ettiler. Maalesef ki burası Türkiye.

    2023'de Tübit Ak'ın şu videodaki gibi bir şey olması muhtemel.

    https://www.youtube.com/watch?v=kSQm38Wnj4Y