• 20-03-2017, 00:17:06
    #1
    Değerli Arkadaşlar,

    Perşembe günü Libya'da bir Türk kuru yük gemisi battı. Geminin tamamı Türk olan 13 mürettabatından 7'si canlı olarak kurtuldu, 4'ünün bedeni kıyıya vurdu. Kalan iki kişi olan gemi kaptanı ile teyzemin oğlu çarkçıbaşı İbrahim ÖZTÜRK'e ise hala ulaşılamadı.

    Libya'nın arama kurtarma alanında özel bir kuruluşu bulunmadığını biz de yeni öğrendik. Türkiye Cumhuriyeti'nin ise bu alana özel bir kuruluşu var, gemimiz, teçhizatımız, teknik personelimiz bulunmakta. Türk yetkililer, gemi kıyıya 3-4 mil mesafede battığı için Libya'nın bu işin altından kalkabileceğini düşünerek Libya'ya arama kurtarma gemisi veya teknik ekip sevketmedi.

    Ancak, aradan geçen 3 günden fazla zamanda Libya'nın arama kurtarma faaliyetlerinin tamamının fiyaskoyla sonuçlandığını -kurtulanların kendi imkanlarıyla kurtulduğunu, cansız bedenlere dahi kıyıya vurmalarıyla ulaşıldığını- üzülerek görmekteyiz.

    Talebimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin Libya'ya arama kurtarma gemisi sevketmesi. Teyzemin oğlunun hala hayatta olduğuna inancımız çok az ama en azından evlatlarının "baba mezarı" diye ziyaret edebilecekleri bir mezarı olsun kuzenimin istiyoruz.

    Kuzenimin youtube'da daha önce yayınlanmış mesleki tanıtım videosu
    https://www.youtube.com/watch?v=hRBwnfC81tc


    Kuzenimin ikisi küçük yaşta, biri üniversite öğrencisi üç kızı var. Kızının facebook paylaşımı
    https://www.facebook.com/ozturkdlara...10907998508473



    Konuyu İstanbul milletvekilimiz Sayın Haydar Ali Yıldız takip ediyor.

    Konuyla ilgili olarak twitterda #busesekulakverturkiye etiketine mesajlar yazıyoruz.

    Change.org'da https://www.change.org/p/karamanli28...edium=whatsapp bu kampanyayı başlattık.

    Sizden talebim, bu konuyla ilgili farkındalık oluşturmamıza destek olmanız.

    Özellikle Ekşi Sözlük yazarı arkadaşımız varsa, hala kayıp iki Türk denizciyi sözlükte dile getirmeleri...

    Ekşide açılan başlığımız https://eksisozluk.com/libyanin-aram...i--5324724?p=1

    Haber sitesi olan arkadaşlardan ricam konuyu haberleştirmeleri.

    İnsanlık namına elinizden her ne geliyorsa lütfen yapın.
  • 20-03-2017, 00:21:32
    #2
    geçmiş olsun hocam. milletvekili konuyu takip ediyorsa zaten o iş yapılır.
    edit: hocam gemi şirketi ilgilenmiyor mu ?
  • 20-03-2017, 00:49:26
    #3
    massax adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    geçmiş olsun hocam. milletvekili konuyu takip ediyorsa zaten o iş yapılır.
    edit: hocam gemi şirketi ilgilenmiyor mu ?
    Gemi şirketi ilgilendiğini söylüyor ama mesele orada arama kurtarma alanında yeterli personel ve ekipmanın bulunmaması.Bundan dolayı Türk arama kurtarma gemisinin sevkedilmesini istiyoruz zaten.

    Düşünsenize Cumartesi dalgıçlar dalıyorlar ama batığı bulamıyorlar. Aslında, yapılması gereken, yüzeyden batığın yerini tespit ettikten sonra dalgıçların denize girmesi olmalı değil mi?
  • 20-03-2017, 00:53:50
    #4
    Üyeliği durduruldu
    axiyim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

    İnsanlık namına elinizden her ne geliyorsa lütfen yapın.
    Babam Libya'da dış işleri bakanlığında büyük elçilik personeli, detaylı pm gönderirseniz kendisine iletirim, bir haber olursa size geri dönüş yaparım.
  • 20-03-2017, 01:26:20
    #5
    teknomag adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Babam Libya'da dış işleri bakanlığında büyük elçilik personeli, detaylı pm gönderirseniz kendisine iletirim, bir haber olursa size geri dönüş yaparım.
    İlgi ve desteğiniz için çok teşekkür ederim. Süreci ve talebimizi tam olarak ifade eden mesajı size gönderdim. Buraya da ekliyorum:


    Süreç tam olarak şöyle:

    16 Martta Libya'da batan Türkiye'ye ait TINAZTEPE isimli gemi mürettebatından, gemi kaptanı ile teyzemin oğlu olan çarkçıbaşı İbrahim ÖZTÜRK'ten -aradan üç günden fazla zaman geçmesine rağmen- hala haber alınamamaktadır.

    İlk gün olumsuz hava koşulları öne sürülerek sadece deniz yüzeyinde arama yapıldı, botla kıyıya 6 kişi çıkarak kurtulanlar oldu, 7 kişi kayıp bilgisi yapıldı, gece yarışı 23:00 civarında 2 kişinin daha kurtulduğu bilgisi şirket tarafından bize bildirildi, ilk gün sonunda 8 kurtulan 5 kayıp vardı.

    2. gün, geceyarısı kurtulanlardan birinin öldüğü bilgisi geldi, akşama doğru 3 kişinin cesedi kıyıya vurdu, 2. gün sonunda 7 kurtulan, 4 ölü, 2 kayıp vardı.

    3. gün , 2 kayıp için denize dalgıç gireceği bilgisi verildi, öğleden sonra şirket yetkilisi ordu ve emniyet yetkililerinden izin alınamadığı tarafımıza bildirdi, aynı anda ulaştırma bakanlığına bağlı ana arama kurtarma merkezi, şirketin dalgıç temin edemediğini bildirdi, 3. gün boş geçti.

    Dödüncü gün,olan bugün ise dalgıçlar geminin battığı düşünülen yere dalış yapmışlar ancak batığı bulamamışlardır.

    Yarın batığın yeri tespit edilerek yeniden deniz içinde arama yapılacakmış.

    Libyanın arama kurtarma konusunda özel bir biriminin olmadığını biz kayıp yakınları olarak yeni öğrendik. Ama bizim devletimizin özel arana kurtarma birimimiz, personelimiz, teçhizatımız var. Talebimiz devletimizin Libya'ya arama kurtarma gemisi göndermesi, akrabamızın canlı ya da cansız olarak bir an önce bize teslim edilmesidir.
  • 20-03-2017, 09:47:43
    #6
    Arkadaşlar,

    Bir arkadaşımızın katkılarıyla ekşi sözlükte başlık açıldı. Ekşi yazarlarından destek olmalarını rica ediyorum. Lütfen.

    İmza kampanyamızda 650'yi aştık. Lütfen katılın.

    https://www.change.org/p/karamanli28...iter=179059264

    Ayrıca haberler(.)com da çalışan arkadaşım da gün içinde olayı haberleştirecek.

    Bu işin sonunda para yok, maddi kazanç yok; vicdan var.

    Lütfen bir el atın, hiçbir şey yapamıyorsanız en azından bir imza atıp destek mesajınızı yazın.
  • 20-03-2017, 13:58:43
    #7
    İmza paylaştım.
  • 20-03-2017, 14:07:14
    #8
    Üyeliği durduruldu
    Çok geçmiş olsun imzaladım paylaştım.
  • 21-03-2017, 10:17:04
    #9
    Arkadaşlar,

    Destekler için teşekkürler.

    Konuyu ulusal gündeme nihayet taşıyabiliyoruz.

    http://www.iha.com.tr/haber-libyada-...kleyis-631761/


    http://www.haber7.com/guncel/haber/2...dan-flas-iddia

    Haberler com un haber linkini de ekledim ama çıkmadı.

    İHA'nın haberiyle birlikte konunun bugün daha fazla alevleneceğini düşünüyoruz. İstediğimiz şey; Türkiye'nin uzaktan değil de bizzat AKUT gemisi, personel ve teknik ekipman göndererek işi sahiplenmesi.