Öğretmenlik Mülakatlarında HAK YENİYOR
25
●1.736
- 02-10-2016, 09:25:20Öğretmenler de bizim toplumumuzdan çıkıyor. Toplumda hangi hastalıklar varsa öğretmenlerde de bunlardan belirli ölçüde var. Burada esas sorun mülakat sistemi. Mülakatı yapanlar birilerine tam manasıyla biat etmiş adamlar. Öğretmen adaylarında da aradıkları kriter bu. Eğer biat etmemiş ve hür düşünceli kişileri öğretmenler olarak atayacaklarını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Sordukları sorulara bir örnek vereyim: Reis denilince aklınıza ne geliyor?
- 02-10-2016, 13:14:33Evet il birincisi tanıdığım atanamıyor. Mülakat Mulanet.Cingan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 02-10-2016, 21:35:43Öğretmenlikte 8. yılını tamamlamak üzere olan birisi olarak yazıyorum.
Doğrudur, öğretmenlik denilen meslek alan yeterliliği dışında farklı meziyetler gerektirir ve hepimiz de öğretmenlerden bunu bekleriz. Bende de bu meziyetlerin olduğunu düşünmüyorum. Benim de hayatımda arkadaşların söylemiş olduğu gibi bu meziyetlere, vasıflara sahip olan toplasan 5 öğretmen ancak çıkar.
Lakin bilinmelidir ki, bu ülkenin eğitim sorununun kaynağı öğretmen olmadığı gibi muhtemelen de listenin en son sıralarında gelir.
Şayet bizler bu vasıflarda öğretmen yetiştirmek istiyorsak bunu bu adamlar eğitim fakültelerine girmeden, objektif, profesyonel ve siyaset üstü şekilde değerlendirmesini yapar o şekilde üniversiteye alırsın.
Adam üniversiteyi kazanıp, mezun olup, 2 farklı KPSS sınavına girip, 1 alan bilgisi sınavına girip hepsinden başarı ile geçip (yüzbinlerce rakibinin arasından sıyrılıp) objektifliği ve standardı tartışılan bir mülakat sonunda gelip de 'sen öğretmen olamazsın' demenin vebalini kimse taşıyamaz. - 02-10-2016, 23:05:02Üyeliği durdurulduSözleşmeli öğretmenlik için yapılan mülakatta, adaylara
''Başkomutan kimdir?
Reis kimdir?
Gezi olayları hakkında ne düşüyorsunuz?
Yılbaşında kutlama yaptınız mı?''
gibi soruların yöneltildiği sınav, TBMM gündemine taşındı.
Bu sorularla mı ölçülüyor adaylar? Bide bunu savunanlar var. - 02-10-2016, 23:55:14Kaynak ? 10 a yakın böyle bir şeyler diyen kişiye kaynak neresi dediğim de ya konuyu değiştirdi yada içi boş haberleri attı. Sizin kaynağınız neresi.by_karahan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle