• 16-11-2016, 11:45:58
    #37
    gelen yorumlardan da anlayacağınız gibi akvaryumda her hobi gibi işin içine girdikçe açılan, açıldıkça pahalılaşan bir hobidir. Herkes fanusta japon besleyerek başlar ve sonrasında bir bakar her yeri irili ufaklı akvaryum olmuş. O nedenle hobiye doğru giriş yapmak önemlidir. Eğer görsel bir akvaryum istiyorsanız, bir defa en az 250 - 400 lt arasında büyük akvaryum yapıp, sump sistemini işi bilenlere kurdurup kaliteli bir koloni ile başlamanız doğrusudur. Tek tür bakmanız ve kaliteli balıklarla başlamanızı tavsiye ederim, canlı doğuran ve bitkili işlerinden ilk baş uzak durun. Buradaki listeyi incelerseniz tatlı suda olsa balıkların gelebileceği fiyatları görebilirsiniz.

    Tropheus akvaryumu bana göre yeni başlayanların ve zahmetsiz sadece işin zevkini almak isteyenlere idealdir.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir, iyi günler.

    --R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 10:45:58 -->-> Daha önceki mesaj 10:42:37 --

    ek olarak şöyle bir yazı buldum beğendim güzel yazılmış bir bakın isterseniz.
  • 16-11-2016, 12:04:14
    #38
    bu işi bir türlü beceremedim yıllar önce çocukken küçük akvaryumlarda denemiştim ozamanlar lepistes japon vs beslemiştim çok seviyordum ama bırakmıştım yıllar sonra yeniden 300 veya 400 litrelik bende tam bılmıyorum bir akvaryum aldım hiç ciklet beslememiştim herkes cikletten vazgeçemediğinden birde bunu deneyim dedim ama akvaryumu ılk kurdugumda sarı prensesler ha bıre yavruluyorlardı ama yavruların 1 tanesını bıle yasatamadım,buna çok uzuluyorum,şimdilerdede balık ölümleri gerçekleşiyor ve ben cikletlerden hiç de haz alamadım,hiç de beğenemedim nasıl çıkarım bu işin içinden bilemiyorum daha çok renkli bir akvaryum istiyorum galiba neon lepistes vsvs bakalım belkıde balıkları degıstırebılırım,ama her 15 gunde bır dıp çekımı cok zahmetlı gelmeye basladı kocaman akvaryum işin içinden cıkamıyorum

    20-25 yıl önce bu iş bukadar masraflı değildi sonradanmı böyle oldu bilemiyorum

    200 gr yemleri bile 30 tl ye satıyorlar
  • 16-11-2016, 20:36:15
    #39
    Teşekkür ederim hocam
  • 18-11-2016, 00:52:07
    #40
    Akvaryumumun son hali: http://tinypic.com/view.php?pic=54x2mg&s=9#.WC4laXSDPqA

    Discus , kırmızı gözlü melek, moli, yelkenli plati, labeo bicolor, vatoz, midye ve salyangozdan oluşan canlı bitkili akvaryum.. 105 litre.

    @extralarge hocama watsapp üzerinden yapgığı yardımlar için bir kez de buradan teşekkür ediyorum..

    NOT: Akvaryum fotoda gerçek halinden küçük duruyor, sizi yanıltmasın. . .
    Yaklaşık 135 lt su alan bir akvaryumdur ama kum, bitki, dekor derken 105 lt alan kalmıştır
  • 18-11-2016, 02:06:12
    #41
    Hocam son paylaştığınız resimde discus göremedim ama eğer varsa yapmayın etmeyin. 100 litrede discus olur mu hiç?
    Discus için en en en az 300 litre gerekiyor. Muhtemelen yavru aldınız ama renklenmesi olmaz, yanık kalır bebeler. Melekler neyse de, discus için büyük eziyet.

    Discus tatlı su akvaryumlarının nirvanasıdır. Genellikle cama cam akvaryumlarda bakılır ve günlük %50 su değişimi şart gibi birşeydir. Çok çabuk strese giren balıklardır onlar. Yeni başlayanlara asla önerilmeyecek bir türdür.

    Akvaryum macerası hemen hemen herkes için fanusta japonla başlar. Chickled ve lepistes türevleriyle devam eder. Üst leveli bitkili akvaryumlar ve tropheus türleridir. En üst seviye ise discus dur.
    Discusun daha üst seviyesi de deniz akvaryumlarıdır artık. Onun hem maliyeti, hem zahmeti tatlı su akvaryumlarını 10 a katlar. O yüzden herkes yapamaz zaten.

    Yukarıda bir arkadaş yemlerin pahalılığından bahsetmiş. Gerçekten pahalı yemler doğru. En uygunu açık yem satan yerlerden poşetlenmiş olarak temin etmek.20 TL lik alırsanız en az 6-8 ay yeter.

    Hocam rica ediyorum discusları alın ordan. Satın, takas edin birşey yapın ama yavruları öldürmeyin. Gelişmeleri imkansız orda.