• 27-05-2020, 20:23:17
    Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki: "Edebsizlik ve çirkin söz girdiği şeyi çirkinleştirir. Haya ise girdiği şeyi güzelleştirir."

    Kaynak : Tirmizi, Birr 47, (1975), İbnu Mace, Zühd 17, (4185)
  • 28-05-2020, 17:59:54
    Backlink Hizmetleri
    Riyazus Salihin, 1752 Nolu Hadis

    Enes radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre sahâbîler Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem'in mescide gelmesini beklediler. Neticede gece yarısına yakın bir zamanda onların yanına geldi ve yatsı namazını kıldırdı. Namazdan sonra bize bir konuşma yaptı ve şöyle buyurdu:

    "Dikkatinizi çekerim! İnsanlar namazlarını kılıp ardından uyudular. Sizler ise namazı beklediğiniz sürece namaz sevabı kazandınız."

    Buhârî, Mevâkît 25
  • 28-05-2020, 18:51:37
    Ebu Sa'idi'l-Hudrî Radıyallahu Anh anlatıyor: "Peygamberimiz aleyhissalâtu vesselâm'ın yanında oturuyor idikBir ara): "Size Abdulkays kabilesinin gönderdiği heyet geldi" buyurdular. Halbuki içimizden hiç kimse (henüz heyetin geldiğini) görmemişti. Hakikaten geldiler ve konakladılar. Sonra Aleyhissalâtu vesselâm'ın huzuruna geldiler. Onlardan Eşecc el-Asarî (adında biri) konaklama yerinde kaldı, o sonradan geldi. Çünkü o, bir konağa indi, devesini ıhtırdı. Yolculuk elbisesini bir kenara bıraktı. Sonra (taze elbise giyip, öyle) Peygamberimizin huzuruna çıktı. Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm da ona: Ey Eşecc! Sende aziz ve celil olan Allah'ın sevdiği iki haslet vardır: Hilm (Acele etmemek) ve teenni ile hareket etmek" buyurdular. Eşecc: "Ey Allah'ın Resûlü! Bu hasletler, cibilliyetimde (fıtratımda doğuştan getirdiğim) bir şey mi, yoksa sonradan (iradî gayretimle) meydana gelen bir şey mi?" dedi. Aleyhissalâtu vesselâm: "Hayır! Yaratılışında bulunan bir şeydir!" buyurdular."
    Kaynak : İbnu Mace Sünen (4187)
  • 28-05-2020, 22:42:19
    Backlink Hizmetleri
    Riyazus Salihin, 185 Nolu Hadis

    Enes radıyallahu anh’ den rivayet edildiğine göre, Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

    “Sizden biriniz, kendisi için arzu edip istediği şeyi, din kardeşi için de arzu edip istemedikçe, gerçek anlamda iman etmiş olmaz.”

    Buhârî, Îmân 7; Müslim, Îmân 71-72. Ayrıca bk. Tirmizî, Kıyâmet 59; Nesâî, Îmân 19, 33; İbn Mâce, Mukaddime 9
  • 29-05-2020, 15:37:43
    İbnu Mes'ud (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalatu vesselam): "Allah'tan hakkıyla haya edin!" buyurdular. Biz: "Ey Allah'ın Resûlü, elhamdülillah, biz Allah'tan haya ediyoruz" dedik. O, şu açıklamayı yaptı.: "Söylemek istediğim bu (sizin anladığınız haya) değil. Allah'tan hakkıyla haya etmek, başı ve onun taşıdıklarını, karnı ve onun ihtiva ettiklerini muhafaza etmen, ölümü ve toprakta çürümeyi hatırlamandır. Kim ahireti dilerse dünya hayatının zinetini terketmeli, ahireti bu hayata tercih etmelidir. Kim bu söylenenleri yerine getirirse, Allah'tan hakkıyla haya etmiş olur. "
    Kaynak: Tirmizi, Kıyamet 25, (2460).
  • 29-05-2020, 18:33:29
    Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed
  • 29-05-2020, 20:26:15
    Backlink Hizmetleri
    Riyazus Salihin, 627 Nolu Hadis

    Ebü’d-Derdâ radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

    “Kıyamet gününde mü’min kulun terazisinde güzel ahlâktan daha ağır bir şey bulunmaz. Allah Teâlâ çirkin hareketler yapan, çirkin sözler söyleyen kimseden nefret eder”

    Tirmizî, Birr 61



    Riyazus Salihin, 1627 Nolu Hadis

    Ebû Saîd el-Hudrî radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Nebî sallalahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

    - "Yollarda oturmaktan kaçının!" Sahâbîler:

    - Biz buna mecbûruz. Meselelerimizi orada konuşuyoruz, dediler. Bunun üzerine Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem:

    - "Oturmaktan vazgeçemeyecekseniz o halde yolun hakkını verin!" buyurdu.

    - Yolun hakkı nedir Ey Allah'ın Resûlü? dediler.

    - "Harama bakmamak, gelip geçenleri incitmemek, selâm almak, mârufu emredip münkerden nehyetmektir" buyurdu.

    Buhârî, Mezâlim 22, İsti'zân 2; Müslim, Libâs 114. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Edeb 12; Tirmizî, İsti'zân 30
  • 31-05-2020, 06:21:01
    Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed.
  • 31-05-2020, 13:51:59
    Backlink Hizmetleri
    Riyazus Salihin, 446 Nolu Hadis

    Abdullah İbni Mes’ûd radıyallahu anh’dan rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

    “Cennet size ayakkabılarınızın bağından daha yakındır. Cehennem de öyledir.”

    Buhârî, Rikak 29



    Riyazus Salihin, 1446 Nolu Hadis

    Ebû Mûsâ radıyallahu anh şöyle dedi:

    Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem bana hitâben:

    - “Cennet hazinelerinden bir hazineyi sana bildireyim mi?” buyurdu. Ben de:

    - Evet, Yâ Resûlallah, bildir, dedim. Şöyle buyurdu:

    - “Lâ havle velâ kuvvete illâ billâh: Günahtan kaçacak güç, ibadet edecek kuvvet ancak Allah’ın yardımıyla kazanılabilir.”

    Buhârî, Megâzî 38, Daavât 50, Kader 7, Tevhîd 9; Müslim, Zikir 44-46.