• 25-03-2015, 22:08:42
    #1
    merhaba

    araba almayı düşünüyorum uzaktan tanıdığım birisi 3 yıldır bulgaristandan araba getiriyor belli zaman sonra değiştirip geliyor bir üst modeli veya aynısı bu arada gidip geliyor.

    Bu işin şartı şurtu net bilen arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz

    iyi forumlar
  • 25-03-2015, 22:15:14
    #2
    6 ay burda 6 ayda kalması lazım.
  • 25-03-2015, 22:18:55
    #3
    6 ayın sonunda ülkeye giriş çıkış yaptıktan sonra tekrar 6 ay kalabiliyormuyuz ve bu işlemi sürekli yapmamız sorun olur mu?
  • 25-03-2015, 22:51:54
    #4
    NetHunterz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    6 ayın sonunda ülkeye giriş çıkış yaptıktan sonra tekrar 6 ay kalabiliyormuyuz ve bu işlemi sürekli yapmamız sorun olur mu?
    Maalesef o iş artık eskisi gibi kolay olmuyor. Aslen Bulgaristan göçmeni olduğumdan bu işleri oldukça iyi biliyorum.

    Aldığınız bir arabayı ilk olarak 6 ay Türkiye'ye getirebiliyorsunuz. 6 ay dolduktan sonra arabayı Bulgaristan'a götürüyorsunuz ve o araba 6 ay boyunca hiç bir şekilde Türkiye'ye giremiyor. Sizde bir daha başka bir araba alarak getirmek istiyorsanız eğer 6 ay Türkiye dışarısında yaşamanız gerekmektedir. 6 ay yaşadıktan sonra 6 aylık araba getirme hakkınız oluyor. Aileniz kalabalık ise 6 ayda bir gidip araba değiştirerek alabilirsiniz.

    O araba getiren kişi Bulgaristan'dan veya başka bir Avrupa ülkesinden emekli ise bu hakkı 1 yıldır. Veya mavi kartlı ise sınırsız getirebilmektedir. Tam detayları bilmeden o kişinin nasıl getirebileceğini kesin olarak yazmamız mümkün değildir sadece ihtimalleri yazdım.