sanalrisk adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Ailenizin diş hekimi geldi :)
179
●10.187
- 15-11-2014, 21:54:01Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Bize tüm hocalarımızın söylediği kahvaltı sonrası fırçalamanın doğru olduğu. Dediğinizi çay değil de kola gibi asitli içeceklerde söylüyorlar. Kola içtikten sonra ilk 1 saat fırçalamanın diş minesini zayıflattığını duydum. Ama çayda böyle birşey yok diye biliyorum.
- 15-11-2014, 22:00:38Bende bilmiyorum hocam ama mantıklı geldi bana sonuçta çay sıcak yumuşatabilir. Hocam birde bu diş taşı temizleme olayı halk arasında zararlı derler ama hekimler zararı yok diyor bunu maddi amaçları düşünerekmi diyorlar zararı yok diye yoksa gerçekten zararı yokmu?Dt.Furkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 15-11-2014, 22:06:33Diş taşı temizleme kesinlikle zararlı değil. Aksine çok yararlı. Diştaşlarında bakteri birikimi daha fazla olduğu için 6 ayda bir temizlenmesi gerekiyor. Ne kadar iyi baksanız dahi oluşuyor tartar dediğimiz diştaşları.sanalrisk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zararlı olan, polisaj olarak adlandırdığımız temizlemenin çok sık yapılması. Gereksiz sıklıkta yapıldığında dişin üstünden sağlıklı dokudan alınıyor ve zarar verilmiş oluyor.
Ben hala çay konusundayım onu bir araştırıcam
- 15-11-2014, 22:09:19Tamam hocam araştırın sonucu burda yazınDt.Furkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Teşekkürler ilginiz için iyi çalışmalar dilerim. - 15-11-2014, 22:16:22Dişte problem olabilir, dişin kanallarında problem olabilir, dişetlerinizde problem olabilirGoogleFan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Doktora görünmenizi tavsiye ediyorum hocam muayene edilerek net bir teşhis konulabilir.
- 15-11-2014, 23:17:18Üyeliği durdurulduBu forumda ÖSS'ye hazırlandığın zamanları hatırladım bir an, ne kadar hızlı geçmiş herşey. Hakkında hayırlısı olsu stajını tez zamanda bitirip mesleğinde başarılar diliyorum. Benim sorunum küçük çene yapısı; fırça tam olarak tüm bölgeye hakim olamıyor. 2 fırçalama ve 2 gargara yapmama rağmen ( diş ipi alışkanlığına yeni başladım. ) dikkat etmem gereken başka ne olabilir? Aşırı kalsiyüm sarılık nedeni olabiliyormuş ama şehir efsanesi mi yoksa gerçek mi? En iyi diş arası için kıl fırça hangisi. Sabah işe gitmeden beyazlatıcı içerikli diş macunu kullanıyorum, akşam ise tam koruma için çürük karşıtı vs macun kullanıyorum. 2 farklı diş macunu kullanımı olumlu mu olumsuz mu? Tşk.
- 15-11-2014, 23:26:53Çok teşekkür ederim hocam burlarda büyüdük biz deloreafro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Dişlerine verdiğin önemden dolayı tebrik ediyorum, keşke herkes bu kadar önemsese sağlığını. Sorularına gelince,
Fırçalarken küçük çeneden dolayı rahatsızlık duyacağını düşünmüyorum daha küçük boyutta bir fırça alarak daha rahat kullanabilirsin ama diş ipi kullanırken sıkıntı yaşayabilirsin. Her iki orta parmağına ipi dolayarak işaret parmağını dişlerine götürerek en iyi vreimi alırsın. Günde 1 kez ip yapman yeterli.
Aşırı kalsiyumun böyle bir zararı hakkında bilgim yok yanlış yönlendirmeyeyim ama dişlerin ve kemiklerin güçlü kalması için kalsiyum şart.
2 farklı macun kullanımının olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum.
Dikkat etmen gereken bir kaç diğer husustan bahsedeyim;
Diş fırçası için, sapı düz, fırçaları orta sertlikte ve aynı boyda olmasını öneriyoruz. Bir de arayüz fırçaları var marka farketmez.
Macunu bezelye tanesi kadar az, fırçanın içine bastırarak koymalısın, koyduktan sonra ıslatmamak gerekiyor. Fırçanın her kullanımda kuru olması gerek, ıslak olan fırçanın kullanılmamasını öneriyoruz.