• 09-11-2014, 18:49:50
    #1
    Fransa'nın güneyindeki çevreci eylemde hayatını kaybeden Remi Fraisse için ülke genelinde gösteri düzenlendi.

    2014-11-08 22:50 - Fransa'nın güneyindeki baraj karşıtı bir eylemde hayatını kaybeden Remi Fraisse için ülke genelinde eylem düzenlendi.
    Başta başkent Paris'te olmak üzere Toulouse ve Rennes'de Fraisse anısına düzenlenen gösterilerde polis şiddeti protesto edildi.

    Fransa’da öğrenciler, polis tarafından katledilen Remi Fraisse için 25 okulun kapısına barikatlar kurdu ve şehir meydanlarına yürüdü. 21 yaşındaki Remi Fraisse iki hafta önce Fransa’nın kuzey doğusunda yer alan Sivens barajı inşaatını protesto ederken polisin attığı ses bombasının başına gelmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

    Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı eylemlerde, göstericiler "Remi ne seni unutacağız, ne de seni öldürenleri affedeceğiz" yazılı pankart ve dövizlerle yürüdü.

    Ülke genelinde geçen hafta yapılan gösterilerde ise en az 66 kişi gözaltına alınmıştı.
    Ülkenin güneyindeki Tarn bölgesi yakınlarında bulunan Sivens Ormanı’nın yok olmasına yol açacağı ileri sürülen barajın inşasına karşı başlatılan eylemlerde 21 yaşındaki Remi Fraisse isimli genç hayatını kaybetmişti.

    http://www.sendika.org/2014/11/polis...nciler-ayakta/


    http://www.youtube.com/watch?v=384Qx...=youtube_gdata
  • 09-11-2014, 21:39:16
    #2
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Tu fais la publicité
  • 09-11-2014, 22:54:51
    #3
    Ne olacak bu Fransa'nın hali...
    Bilgilendirme için teşekkürler , ciddi anlamda merak edip endişe duyuyordum!!! Fransa'da olup bitenlere karşı.