• 08-07-2014, 08:40:20
    #19
    BuRacK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Selamlar arkadaşlar,

    Mutfakta ve bulaşık makinesinin içinde hamam böcekleri var. Işığı kapatıp mutfaktan çıkıyoruz, 15-20 dakika sonra ışığı bi yakıyoruz en az 2-3 tane büyük hamam böceği, 3-4 tane de küçük hamam böcekleri kaçışmaya başlıyor.

    Daha önceden basit ilaçları kullandık 3 - 4 kere ama bir yararı olmadı. Patates'e zehir koyup yedirme olayını da denedik, yine yaramadı.

    Ne önerirsiniz? Profesyonel ilaçlama şirketi mi çağıralım, yoksa daha basit bir şekilde halletme şansımız var mı ilaç yoluyla?
    Geçmiş olsun öncelikle, aynı durumu yaşadığım için bilirim, geçen yıl benzer bir durum yaşamıştım. Çözümü kendim hallettim. Öncelikle lavabo altlarını kontrol edin, biryerde ıslaklık varsa, akıntı varsa onu çözün. Benim mutfak lavabosunun altından biraz su kaçırıyordu. Sonrasında marketten raid böcek öldürücü sprey ve içinde 3-4 tane plastik tablet bulunan yemlerden alın. Bu yemleri gördüğünüz yerlere duvarlara bitişik olarak koyun. Birkaç gününüz uykusuz geçebilir, lamba söndür, sonra yak, gördüklerine ilaç sık ve havlu peçete ile cılkı çıkana kadar ez. 1 haftada temizlersin.
  • 08-07-2014, 10:56:35
    #20
    hocam 75 tl gibi bir ücrete ilaçlama yapıyorlar diye biliyorum.
  • 08-07-2014, 11:00:24
    #21
    yuvayı bulmadan sizi terk etmezler kolay kolay. direk mutfakta beliriyorlarsa yuvaları oradadır. didik didik edip yuvayı yada yuva olma ihtimali olan yerleri detan vs onlar ile ilaçlayın evi her yerine dağılmadılarsa bu tür ilaçlar etkili olur .
  • 09-07-2014, 07:04:27
    #22
    Tek bizim mutfakta var sanıyordum ki tek bizde değilmiş. Annem raid'in ilaçlarından almışta hayvan onların yanına gidiyor bir şey olmuyor. Gece mutfağa girmeye tırsıyorum
  • 09-07-2014, 08:43:41
    #23
    Detandı galiba böceğin üstüne sıkıyorsun o yuvasına gidînce hepsini öldürüyordu bi denemek lazım
  • 11-07-2014, 21:46:31
    #24
    Üyeliği durduruldu
    2 gün üst üste Detan sıktık mutfağa. Bakalım gitti mi böcekler.
  • 11-07-2014, 21:54:55
    #25
    Hocam geçmiş olsun bende hiç sevmem bu tablet ilaçlar var kahverengi onları dene bence en iyi ilaç odur.
  • 12-07-2014, 02:39:32
    #26
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Ekibe falan gerek yok.Marketlerde satılan ilaçlardan kullanmayın.Zirai ilaç satan yerlere bakın.Sıkıldığı zaman 6 ay etki gösteren (karınca, hamamböceği, örümcek..vs) ilaçlar var.onlardan alıp birkaç litre suya karıştırıp her yere kendiniz sıkın.KESİN ÇÖZÜM...
  • 12-07-2014, 02:42:38
    #27
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Aynısı bizim evdede var özellikle yazın türüyorlar kışın meydanlarda yoklar..