• 24-06-2014, 17:47:15
    #28
    Bu tür şeyler ya aileden yada kişinin takıldıgı arkadaş çevresinden, ortamdan kaynaklanır. Kendilerini zehirlemekten başka birşey yaptıkları yok. Birde iyi bir haltmış gibi yok kafa yaptım yok bilmem ne içiyorum vs gibi söylüyorlar. Allah akıl fikir versin bu yeni nesile.
  • 24-06-2014, 19:34:21
    #29
    Üyeliği durduruldu
    Bu Bonzai bizim buralarda da çok kullanılan bir madde. Çok yakın arkadaşlarımdan birisi de bu ve bunun gibi bir çok maddeyi kullanıyor. Dediği şu; Ot, hap bunun yanında hikaye, adama ölüm tribi ve çeşitli hanüs. gösteriyor, hele ki hanüsler çok tehlikeliymiş. Ayrıca bu şey kederden falan değil tamamen yaptığı etkiden dolayı tüketiliyor.
  • 24-06-2014, 23:16:24
    #30
    Bonzai ilk zamanlar 4,5 yıl önce yurt dışından 3 gr paketler halinde 1 tane veya 4lü seri ambalajlanmış halde paketlenerek internet üzerinden sipariş verilebiliyordu.Gümrükten sorunsuzca kargo ile eve kadar geliyordu.

    1-2 yıla hızlıca gençlerimize bu zehir yayıldı.Yaş ortalaması 12'ye kadar düştü.Ot kubar esrar satan torbacılar artık bonzai satmaya başladılar.

    Kullanma sebebi esrara göre daha iyi kafa yapıyor doz esrara göre az olduğundan daha kolay saklanabilir hemde daha maliyetli ve bir dal sigaranın ucuna konulup uzun bir kafa yaşayabilir.

    Her semtte her mahallede gençleri gizlice öldüren bu zehir yurtdışından paket halinde gelmiyor artık.10.000 TL civarı maliyetle bonzai üretimine başlayan torbacılar artık esrar gibi yani üret sat mantığıyla işe koyuluyorlar..

    Bugün 1 doz alan içici yarın 2 doz kullanıyor diğer gün 3 doz bile yetmiyor doz arttıkça da hafıza kaybı zayıflık vücutta bazı yerlerde yaralar oluşmaya başlıyor.


    Peki emniyet neden bunun önüne geçemiyor cevap apaçık ortada PARA

    Bu resim istanbulun en büyük ilçelerinden birinin mahallesi adını vermeme gerek yok
    ordaki her araba uyuşturucu almaya gelen kişiler.




    Emniyet istese onları 20 dk içinde alamazmı ? sadece orası değil istanbulun her mahallesi.
    Gezi parkında gösterdiği performansı keşke bunlar içinde gösterseler..
  • 24-06-2014, 23:40:52
    #31
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Bu bonzai adamı bozayi diye boşuna demiyo içenler bile. Allah kimseyi düşürmesin. Aklı başında olan adam bonzaiden jameikadan uzak durur.
  • 25-06-2014, 01:38:52
    #32
    Üyeliği durduruldu
    Watchmen35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bizde genciz ne böyle maddeler kullandık nede aklımızdan geçirdik.Birde facede böyle maddelerle fotoğraf çekiliyorlar sözler paylaşıyorlar ne oluyor yani cool mu oluyorlar acaba neyin davası henüz çözemedim ben.
    Engue adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    aynen öyle ama en önemliside çevreden kaynaklı 5 arkadaşın var ve 5de içiyorsa mecbur sende içiyorsun ayak uyduruyorsun bi şekilde onun için arkadaş seçimide önemli.
    Pekala bende diyorum ki ozaman öyle arkadaşın ............ hayatımda öyle arkadaşlarım"da oldu ama onlar kırılmasınlar diye kalkıp"ta böyle şeyleri kullandığım OLMADIIIII olmazda.


    yahu biz hayatımızı kendimize göre yaşıyoruz insanlar ne der ne ister"e göre değil .
  • 25-06-2014, 01:44:48
    #33
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Videoreklam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Pekala bende diyorum ki ozaman öyle arkadaşın ............ hayatımda öyle arkadaşlarım"da oldu ama onlar kırılmasınlar diye kalkıp"ta böyle şeyleri kullandığım OLMADIIIII olmazda.


    yahu biz hayatımızı kendimize göre yaşıyoruz insanlar ne der ne ister"e göre değil .
    işte o işler öyle olmuyor mesala benim arkadaşlarımın hiç biri alkol ve sigara kullanmıyor ben sigara içiyordum alkolde ortama göre idi ne zaman sigara içsem ortamda dumanından adamlar rahatsız oluyordu zamanla bırakmak zorunda kaldım =) arkadaş ortamı iyidir. önemli olan dogruyu seçmek
  • 25-06-2014, 01:57:38
    #34
    Üyeliği durduruldu
    Engue adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    işte o işler öyle olmuyor mesala benim arkadaşlarımın hiç biri alkol ve sigara kullanmıyor ben sigara içiyordum alkolde ortama göre idi ne zaman sigara içsem ortamda dumanından adamlar rahatsız oluyordu zamanla bırakmak zorunda kaldım =) arkadaş ortamı iyidir. önemli olan dogruyu seçmek
    Sizin düşüncenize saygı duyuyorum lakin dediğim gibi eğer birisini rahatsız ediyorsa mesela sigara içmem o ortamdan çıkarım dışarı"da içerim.

    Kendi özgürlüğünü düşünürken başkasının özgürlüğünü kısıtlayamazsın buna kimsenin hakkı yoktur. Lakin kalkıp"ta sırf arkadaşım sigara içmemden rahatsız oluyor diye sigarayı bırakmam

    konu o rahatsız oldu yok şuna uyayım olayı değil ayrıca ;

    Tekrarlıyorum eğer sırf arkadaşını kırmamak için bu tarz maddeler kullananlar varsa akıllarından şüphe ederim

    Hayırlı Forumlar Dilerim ...
  • 25-06-2014, 03:00:12
    #35
    Ne derdi varda unutmaya calismak icin ot iciyolar.
    Bunlar hep kiroluktan baska bisey degil.
    Arabesk rap icen tayfa zenginlikten kendini kaybeden tayfa.

    Akilli adam adam akilli takilir. Yok arkadasmis yok sistem magduruymus. Bunlarin alayi yalan. Adamin beyni basmiyosa neden aramaya gerek yok.

    Anasi dogurmus ne zorluklarla oglu merdivenlerde kendini olduruyo. Yazik o anaya babaya.
  • 25-06-2014, 03:28:57
    #36
    Kayseride yaşıyorum ve malesef sanırım bu olayın büyük döndüğü bölgelerden. 10-12 yaşındaki çocukların sakin yerlere tezgah yaptığına dahi şahit oldum. Bu ne dertten ne başka birşeyden. Tamamen özenmekten geçiyor.

    Atıyorum birisi gidiyor maddeyi kullanıyor o an kafam geçse diye Allaha dua ediyor o derece işgence görüyor kendisine geliyor gidiyor arkadaşına "la gardaş manyak kafası var yeminle" diye övgüyle anlatıyor.

    İkincisi ise bu işi gençlerimizin şov meselesine döndürmesi. Yine şahit oldum ki ortamda kaç kapak yüksek alırsan o kadar şeklin büyük olur. Eee haliyle bu olaylar geliştiriyor. Eskiden torbacılıkta bile belli başlı kişiler olurdu. Artık kimler torbacı takip dahi edemiyorsun, önüne gelen torbacı oluyor.

    Eminim ki o sağ taraftaki beyazlı çocuk hayatında ya ilk yada iki veya üçüncü içişidir. Askerdeki ortama ayak uydurma ayağına çekmiştir. Bu işin sonu gelir mi? Gelmez. Bugün 12 yaşına düştüyse 2-3 yıl sonra 8 yaşına düşer öyle gider... Torbacıyı yakalayıp "iki, üç fişek ateşle kaybol" diyen polisleride gördüm. Bazı torbacı mekanlarına giremeyen polisleride gördüm. Onun için bu olayın bitmesi hikaye.

    Bu durumdan ailenin etkisi felanda yok. Benim nice arkadaşım var ailesi pırlanta gibi ama arkadaş çevresi b*ktan. Bu işte tek etken ama tek etken arkadaş çevresi. Zor günlere doğru gidiyoruz ülke olarak. Çok çok zor günler bekliyor cidden bizi ilerleyen zamanlarda. Ben şimdiden korkuyorum yani ilerde çocuğum olursa ne yapacağım diye.

    Allah yardımcımız olsun.