• 03-06-2014, 21:49:11
    #1
    konu silinebilir
  • 03-06-2014, 21:52:34
    #2
    Googital.com
    Geçer büyük ihtimal ama kırılacak birseyse riski girmeyin bence.
    Üst sınır 75 euroydu sanırım.
  • 03-06-2014, 21:58:28
    #3
    Sanırım kırılmaz gibi geldi fakat çinliler bi konteynırı tıkabasa dolduruyor yinede ne olucağı belli olmuyor. Gümrükten geçmezse ne gibi bi sorun olur orada mı kalır herhangi bi sorun yaşarmıyım şahsen.
  • 03-06-2014, 22:03:36
    #4
    Şöyle seyleri Türkiye'de satsalar hiç sorun yaşamıcaz.
  • 03-06-2014, 22:06:05
    #5
    75 $ / € sınırı piyasa fiyatı üzerindendir.

    İşleyiş söyle gider daha öncede dile getirmiş idim eBay alt kategorisinde.

    Kargo süreci:
    Satıcı kargoya teslim eder (ör: fodex, ups vs.)
    Kargo onu alıcıya ulaştırmak üzere sevk işlemlerini başlatır.
    Kargo ambara gelir burada o kargo firması yada onun anlaşmalı aracı firması tarafından ürün memurlara açılarak gösterilir, memur yada memure kişiler tek tek bakar eğer sakınca var ise ürünü tedbir kararı ile durdurur ve dağıtıcı kargo firması sizinle bunun hakkında iletişime geçer diyelim ki sıkıntı olmadı kargo ambardan çıkarıp alıcıya teslim eder.

    Posta:
    İlgili posta gönderisi satıcı tarafından teslim edilir.
    Posta işletmesi onu gideceği ülkeye sevk eder.
    Ürün atıyorum royal air mail ile geldi uçak ile upim e işleme merkezine gelir, oradan il yada ilçenize en yakın gümrük müdürlüğüne sevk olur (sevk olmadan tabii önce bir patlayıcı mı, yasa dışı bir şey mi diye kontrol olur üstten) gümrük müdürlüğü olayı söyle mesela Düzce ilinde yoktur Sakarya gümrük müdürlüğü memurları kontrol eder onuda haftanın belli günlerinde Sakarya dağıtım merkezine gider ilgili memur yada memure kişiler oradan bakar ürüne ama üstten bakıştır bu içi açılmaz oldu ki bir şüphe uyandırdı size yazı gelir gelin açalım diye.
    Yazı ile gidersiniz pul ücreti filan yatırır sonra sizle posta açılır değerlendirilir.
    Oldu ki şüphe memur yada memure kişi görmedi posta size gelmek üzere tekrar işlenir posta gönderileri PTT tarafından yapılır.
    EK OLARAK BİLİNMESİ GEREN.
    T.C. Ana yasasının ilgili kanununa göre posta kişiye özel olup siz orada olmadan açılması ana yasal suçtur siz orada olmadan eğer gümrük adı altında bile olsa (posta ise geçerlidir bu) suç işlenmiştir. Kargo ise siz orada olun olmayın direk açılır bakılır.
    Posta ise xray, köpek gibi işte öyle üstten bakılır ciddi şüphe varsa size yazı gelir zaten gelin bakalım.

    Ayrıca fiyat kanıtlamada karşı tarafın bir faturası ürün yanında yok ise isterse siz bu ciddi ciddi 100 lira diyin o bağlamaz memurarın belirlediği fiyat geçerli olur ben 40 dolara mp3 player aldım incelemede bu yurt dışında 100 dolar diye işlem yaptırdılar misal.

    Ayrıca buradan bir tavsiye telefon alacak kişiler kesin geçer demiyorum ama kargo ile alırsan kalır ama posta ile olursa geçme ihtimali daha yüksektir çünkü kontrol üstten siz olmadan açamıyorlar. 2009-10 yıllarında telefon getirip satma işleri yapıyordum toplamda 200 ü geçen telefondan 2 tanesi Sakarya gümrüğü 4 tanesi Adana gümrüğünde takıldı.
  • 03-06-2014, 22:06:18
    #6
    MarvelMaster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Şöyle seyleri Türkiye'de satsalar hiç sorun yaşamıcaz.
    Kesinlikle katılıyorum bu beni deli ediyor eksik hiç bir şeyimiz yok gel gelelim ithalata mecbur bırakılıyoruz.
  • 03-06-2014, 22:09:24
    #7
    Üyeliği durduruldu
    chasm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sanırım kırılmaz gibi geldi fakat çinliler bi konteynırı tıkabasa dolduruyor yinede ne olucağı belli olmuyor. Gümrükten geçmezse ne gibi bi sorun olur orada mı kalır herhangi bi sorun yaşarmıyım şahsen.
    Hocam öyle bir sarıyorlar'ki imkansız 2 tane ram ve 1 tanede saat aldım çizik dahi yoktu şişme poşete sarıyorlar.
  • 03-06-2014, 22:14:20
    #8
    iGrand adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam öyle bir sarıyorlar'ki imkansız 2 tane ram ve 1 tanede saat aldım çizik dahi yoktu şişme poşete sarıyorlar.
    O zaman çok iyi hocam bi yandanda doğru adamlar ürün satmak için böyle uygulamalar yapması gerek müşteri memnuniyeti için.
  • 03-06-2014, 22:15:13
    #9
    Üyeliği durduruldu
    Aynen kargoda kırılır felan sıkıntın olmasın yani güzel kutuluyorlar. Ama aldığın satıcının daha önceki satışlarına bak