Lens Hakkında Bilgi Sahibi Olanlar ?
16
●717
- 26-05-2014, 09:30:17Üyeliği durdurulduArkadaşlar 5 senedir gözlük kullanıyorum. Ama artık gözlük diye anılmaktan bıktım sırf bu yüzden 2 3 arkadaşımı tersledim aramız bozuldu. Çıkarmak istiyorum ama iyi bir lens markası bulamadım kurumayacak gece uyuyabileceğim bir şey istiyorum. Bilgisi olan var mı acaba ?
- 26-05-2014, 09:58:03Üyeliği durduruldu2.5 sol 2.75 sağ lazer oluyor ama masraflı biraz şuan dükkan kirası vb derken ona vakit ve para ayıramıyorum.abcgrup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 26-05-2014, 13:18:59Selam,
Yaklaşık 4 aydır lens kullanıyorum. İlk tercihim Johnson & Johnson markasının Acuvue OASYS modeli oldu. Gece yatarken gözünüzde kalabilir deniyor fakat bu lensle gece yatarsınız ama kalktığınızda lens gözünüzü rahatsız eder, belli bir saatten sonra kurur. Bir çifti bir aylık kullanım içindir fakat siz 2 ay kullanmak istiyorsanız 1,5 aydan sonra lensin görüş kalitesi bozulur ve kuruma da taktığınız 2-3 saat içerisinde gerçekleşir. Ben her gece çıkarıp solüsyona koyuyordum. Birkaç defa misafirlikte çıkarmamıştım.
Ben ilk başlarda bu Acuvue OASYS'ten memnundum ancak 1.25 olduğum halde istediğim görüş netliğini sağlayamadığını düşündüğüm için başka bir markaya geçmek istedim. Şu an CooperVision'un Biofinity modelini kullanıyorum ve memnunum. Bu modelle gece hiç yatmadım. Her gece çıkarıp solüsyona koyuyorum.
İki lens de gözünüzde varlığını hissettirmiyor. Fakat birçok sitede Biofinity'nin, OASYS'e göre daha kaliteli olduğunu okudum ve ona göre tercih yaptım.
Ayrıca internetten alırsanız daha ucuza alırsınız. Optikçiler internet fiyatlardan 10-20 TL daha pahalı satıyor. - 26-05-2014, 13:33:071,5 yıldır lens kullanıyorum.
Dediğin gibi gençleştikçe gözlük işi artık sıkıyor, millet çok duyarsız cahil bu konuda zaten bizim milletin huyudur bişeyin bokunu çıkarmak. Neyse, kesinlikle Acuvue OASYS diyorum.
Bi iki başka lens kullandım oda oasys bitti acil lazımdı hemen aldım ama hiçbiri oasys kadar rahat ve kaliteli değil. Gözünüze takınca anlıyorsunuz.
Gece uyuma boş yere, sabah tak akşam eve gelince çıkar gözlüğünü tak gözlerin de dinlenmiş olur. - 26-05-2014, 13:58:31Peki lens taktığınızdan beri göz numaranızda herhangi bir artış oldu mu?WebEngineer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 26-05-2014, 14:05:39Üyeliği durdurulduBy_uLKeN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam peki sizce ne renk almalıyım. Şeffaf diyorlar ama ben almışken mavi veya koyu yeşil alayım diyorum.
WebEngineer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki kaç ayda bir değiştiriyoruz. - 26-05-2014, 14:15:36Aksine düşüş oldu çünkü lens gözü sabitler merceği geliştirir bu yönden iyi doktor demişti. Ve lensi ben sadece dışarıda taktım eve gelince çıkardım gözlerim hava aldı dinlendi buda işe yaramış sanırım doktor böyle giderse 1-2 yıla ameliyat dedi.By_uLKeN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
6 ay da bir değiştiriyorum.iGrand adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle