Son zamanlarda bu konu hakkımda çok fazla şey duymaya başladım. İş sağlığı ve iş güvenliği uzmanlığı Geleceğin Gözde Mesleği diyenler bile var.
Bu konu hakkında detaylı bilgiye sahip olan var mı arkadaşlar? Sınavla mı olunuyor, kim ve nasıl İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olabilir?
İş sağlığı ve İş güvenliği Uzmanlığı
13
●891
- 17-11-2013, 12:16:07
- 17-11-2013, 12:25:33Valla bir kere şirketteyken bir eleman gelmişti kontrole.
Oturduk baya konuştuk. A-B-C sınıfı olarak ayrılıyolarmış.
Adam C sınıfıydı. A sınıfı elemanları aylık 20 - 25 milyar alıyor diyodu.
İş mantığı şöyle bildiğim kadarıyla;
X şirketine gittin eksikleri söyledin, anlaştık aylık 1000 TL civarına.
Y şirketine gittin eksikleri söyledin, anlaştık aylık 1000 TL civarına.
1 ayda ne kadar şirket dolaşır, anlaşırsan o kadar çok gelirin var. - 17-11-2013, 12:34:10Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi mezunu olanlar,
Teknik Eğitim Fakültesi mezunu olanlar,
Fen Edebiyat Fakültesi Fizik bölümü mezunu olanlar,
Fen Edebiyat Fakültesi Kimya bölümü mezunu olanlar,
İş Sağlığı ve iş güvenliği Meslek Yüksek Okulu mezunu olanlar başvurabiliyor. Kursa yazılıyorsun kurs sonunda 2 sınav hakkın var, 70 puanı geçersen yapılan sınavda C sınıf iş güvenliği uzmanı oluyorsun. İlk çıktığındaki kadar popüler değil ama yine de potansiyeli var. Ben de bu yaz kursa yazılacağım , Teknik Eğitim Fakültesi'nden mezun oluyorum bu yaz. - 17-11-2013, 13:22:34Teşekkürler, dün bir sohbet ortamında duymuştum, bayağı bir açık olduğunu ve gerçekten ciddi bir kazanç elde edildiği söyleniyor.
Bilgiler için teşekkürler. detaylı incelemek gerekiyor ve duskorc'un dediği gibi bir İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu bulmak gerekiyor - 17-11-2013, 14:59:55Yalan ! Geçen Mayıs ayında aldım C sınıfı iş güvenliği uzmanı sertifikasını öyle boş boş duruyor. Giden 3 bin liraya yanıyorum.
Açık toplasan 100 bin kişi ise bu sene sonunda 100 bin e yakın mezun zaten piyasada olacak hocam.
verdikleri ücret şehirin sanayileşme oranına göre değişir ama istanbulda 2000 samsun da 1250 1500 arası bir ücretle baslatıp OSGB lerde bir güzel seni sömürürler.
Ayrıca yaptıgın her risk değerlendirmesi ile o şirketin bir nevi sorumlulugunu üzerine almaktasındır. Herhangi bir kazada SSk nın İşverenin ve işçinin senden maddi tazminat alma hakkı vardır.
Ölümlü uzuv kayıplı kazalarda ise hapis yolu açıkdır.
öyle her söylenene inanmayın hocam.
Çok sağlam çevreniz varsa çok büyük firmalarda işe girebilecekseniz sertifikayı alın.
Ama çevreniz yoksa mühendis değilseniz ve daha önce çok fazla iş tecrübeniz yoksa bu sertifikanın size getireceği hiç birşey olmaz. KPSS hazırlanın daha iyi - 17-11-2013, 19:40:42AnSaNeRi çevremiz olsa bu işlerle uğraşırmıyız... Ucuz bir İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu bulmak lazım 3.000 Tl çok para
Bugün ben İstanbul Bayrampaşada bir tane İş sağlığı ve güvenliği kursu buldum ve kaydımı yaptım arkadaşlar. 3000 TL falan değil , gayet makul bir rakam 1200 TL. Ayrıca kurs ortak sağlık güvenlik birimi olarakta hizmet vermeye başlamışlar
İsteyen siteyi ziyaret edip görüşebilir http://www.temaakademi.com.tr/