Elimde bir video cd'si var. İçinde .dat uzantılı bir görüntü var fakat uygun codec bulamadığım için açamıyorum. CD ile birlikte CDXA Reader diye bir zımbırtı da geldi. Anladığım kadarıyla bu bir codec. CDXA Reader klasörünün içerisinde .ax uzantılı bir dosya var.
Bilgisayarımdaki .ax uzantılı dosyalara baktım, playerların ana dizinlerinde varlar genellikle. Ben de CD ile birlikte gelen .ax uzantılı dosyayı alıp Gom Player'ın yüklü olduğu dizine yapıştırdım.
Sonrasında .dat uzantılı videoyu açmayı denedim ama açılmadı. Aynı dosyayı KMPlayer dizinine yapıştırdım ve sonuç değişmedi. Bu görüntüyü nasıl çalıştırabilirim, CDXA Reader nedir, .ax uzantılı dosyalar nasıl çalıştırılır bilgisi olan varsa, yardımcı olursa sevinirim