• 30-12-2007, 15:34:38
    #19
    bi de unutmadan kahraman kardeşlerin gazi de yedikleri dayak da yorum a ve sempatizanlarına yakışmadı
  • 30-12-2007, 15:42:15
    #20
    kscmersin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    efkan metin kemal çıktıktan sonra tat alamadım açıkcası
    boran fırtınası son oldu benim için hele ki son albümleri içler acısı bence
    yorumun sıkı takipçisiyimdir radyo yayınlarımda mutlaka sıksık çalarım fakat üretim bitmiş durumda şu anda özgün müzik de
    3 ilde aynı anda olan yorum konserleri hatırlarım
    hele ki hilminin kral tv de çıkan klibi çok canımı sıkmıştı
    Öncelikle KralTv meselesi Hilmi'nin kişisel tercihidir. Grup Yorum'dan "Uğurlama" parçasını kullanabilme izni almıştır ve bu izni KralTv'de kullanma tercihi ile değerlendirmiştir.

    Gelelim eski tat, yeni tat meselesine. Amcam anlatıyor da bana "Boran Fırtınası" albümü ilk çıkınca birçok kişi Grup Yorum'un bittiğini vb. söylemlerde bulunuyormuş ve bu albüm beğenilmiyormuş gel gör ki sonra aynı albüm 2 milyona yakın satarak Türkiye'nin en çok satan albümleri arasına giriyor çünkü dinledikçe güzelleşiyor.

    2002 yılında çıkan "Feda" albümü aynı şekilde dinledikçe güzelleşiyor ve hala günümüzde aktif satışı devam ediyor.

    Son albümü "Yıldızlar Kuşandık" ise gerçekten bir önceki albümüne nazaran hemen beğenildi. Birçok büyük forumlarda, paylaşım platformlarında görüşler bu yöndeydi. Özellikle son yıllarda Grup Yorum'da büyük bir çıkış var. Son albümündeki başarı ve bizzat katıldığım konserlerindeki coşku ve kalabalıktan bunu rahatça söyleyebilirim.

    Ayrıca Google'de ekim ayında en çok arananlar listesinde Grup Yorum 10. sıradaydı. Yani anlayacağın bu türkü hiç bitmez.

    Akarsu olarak görüyorum Yorum'u, bazen onu besleyen kaynaklar yılıyor o zaman Grup Yorum'un suları azalıyor, bazen de kaynakları şaha kalkınca Grup Yorum da "coşkun sel gibi yıkıyor setleri"
  • 30-12-2007, 15:45:08
    #21
    kral tv ye para werip klip yayınlatmak nedir ya bu savundukları ideoloji ile direk omurgadan çatışmaktadır
  • 30-12-2007, 15:51:17
    #22
    kscmersin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    kral tv ye para werip klip yayınlatmak nedir ya bu savundukları ideoloji ile direk omurgadan çatışmaktadır
    Önceki mesajımı okudun mu abicim?
    Hilmi Yarayıcı hala Grup Yorum elemanı filan değildir 1993'te ayrıldı ve kendi albümlerini çıkardı. Sadece bazı konserlerinde Yorum ile birlikte sahne alıyor yani KralTv'deki klip ile Yorum'un uzaktan yakından alakası yoktur. O Hilmi'nin kendi meselesidir.

    Bu arada Metin Kahraman'a dayak konusunda Grup Yorum sempatizanlarını haklı bulmasam da Metin Kahraman'ın çok büyük bir terbiyesizlik yaptığı düşüncesindeyim.

    Mesela "Cemo" yu tüm elemanları ortak bir katkı ile yaratmıştır ancak Kahraman, yıllar sonra 2005'te bu parçanın altındaki "Grup Yorum" imzasının yerine "Metin Kahraman" imzası konulmasını, Cemo'nun ticari amaçla kullanılabileceğini vb. kapitalizmin etkilerinden olsa gerek saçmalıyor. E dayak kötüdür ancak biraz da haketmiştir.

    "nus ile uslanmayani etmeli tekdir tekdir ile uslanmayanin hakki kötektir"
  • 30-12-2007, 16:02:03
    #23
    Misafir
    Bireysel tartışmalara girmeye gerek yok arkadaşlar.

    Bir çok parçasını birşekilde dinlememe rağmen beni çekemeyen gruptur,sadece Uğurlama parçasını çok beğenirim o parçayıda ara sıra dinlerim.Grubun ideolojilerini savunmuyorum
    lakin forum kuralları çerçevesinde bu konuya girmeyeceğim.Sadece müziği konuşulursa iyi olur.
  • 30-12-2007, 16:11:37
    #24
    ****** adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bireysel tartışmalara girmeye gerek yok arkadaşlar.
    Bir çok parçasını birşekilde dinlememe rağmen beni çekemeyen gruptur,sadece Uğurlama parçasını çok beğenirim o parçayıda ara sıra dinlerim.Grubun ideolojilerini savunmuyorum
    lakin forum kuralları çerçevesinde bu konuya girmeyeceğim.Sadece müziği konuşulursa iyi olur.
    Labiducan, bizim kişisel bir problemimiz ya da tartışmamız olmadığını bir daha okursan anlarsın. Tartışmamız Yorum'un müziği ve sanat anlayışı, uzun yürüyüşü hakkında.

    Bırak bu kadar da olsun...
  • 30-12-2007, 16:16:53
    #25
    DeliciousA, video için çok teşekkürler.
    DeliciousA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Akarsu olarak görüyorum Yorum'u, bazen onu besleyen kaynaklar yılıyor o zaman Grup Yorum'un suları azalıyor, bazen de kaynakları şaha kalkınca Grup Yorum da "coşkun sel gibi yıkıyor setleri"
    Yorum'u özetleyip atmışsın süper olmuş
    Grup Yorum'un varoluş amacı protest müzikdir zaten. O ideolojiyi desteklemeyenleri çekmez. Hayır, sanatsal yönden de çekmez.
  • 30-12-2007, 16:25:50
    #26
    Tr-Ay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    DeliciousA Grup Yorum'un varoluş amacı protest müzikdir zaten. O ideolojiyi desteklemeyenleri çekmez. Hayır, sanatsal yönden de çekmez.
    Evet, kesinlikle. Ayrılan elemanlarının birçoğu ile ilişkileri sürüyor, birkaç tanesi gruptan kovulmuştur nedeni ise "ideolojinin yanlış kullanılması, ahlaksızlık, yalan" vb. dir.