• 09-07-2013, 20:36:57
    #1
    Arkadaşlar malum Ramazan geldi. Hepimizin Ramazanı mübarek olsun. Ben Ramazan da oruç tutmak kadar fakire yardım etmeyi de amaç edinmeye çalışıyorum pek çoğumuz gibi. Ama çoğumuz gerçek ihtiyaç sahiplerine doğruda ulaşamayabiliyor.

    Bu başlık altında çevremizdeki gerçekten fakir düşkün ve yardıma muhtaç insanları önerebiliriz. Ve yardıma vesile olabiliriz. Bu işi yardımı doğrudan yaparak ya da forumdaki güvenilir ya da bir birini tanıyan arkadaşların önerisi ile yapabiliriz. Malum Ramazan günah dinlemeyecek amacı yardım olmayan para toplamak isteyen birileri de çıkabilir.

    Ben bu ramazan yardımımın çoğunu 2 senedir tanıdığım ama 3 ay önce müslüman olan bir yabancı arkadaşıma göndereceğim. Bu kişi 2 çocuklu 6 aydır işsiz olan bir bayan. İlk defa bugün de oruca başladığını öğrendim çok mutlu oldum. Müslüman olmasında az çok benim de çok katkım olmuştur sohbetlerimnizde. Çok sıkıntıda olduğunu bildiğim için bu sene fitremi ona göndereceğim. Çevresinde onu müslüman olduğu için dışlayan arkadaşlarına da biraz insanlık dersi vermek istiyorum. Siz de bu bayana yardım etmek isterseniz pm ile bana ulaşabilirsiniz.

    Malum ramazan da sigarayı azaltan çok arkadaşlar var. Diğer arkadaşlar da her gün buraya benim gibi gerçek ihtiyaç sahibi birilerini yazarlarsa herkes bir paket sigara parası verse bir çok yaraya merhem oluruz. Bu şekilde kendi aramızda organize olmamız gerektiğine inandığım için açtım bu konuyu. Ancak forumda güvenilir eski üye arkadaşların ellerini taşın altına koymalarını aracılık etmelerini rica ediyorum. Bu yardımlar güvenilir şekilde gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmalı.
  • 09-07-2013, 22:12:05
    #2
    Üyeliği durduruldu
    Şüphesiz : LÖSEV.
  • 09-07-2013, 22:22:13
    #3
    WSBGDH adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Şüphesiz : LÖSEV.
    Ben lösev ve greenpace e kredi kartından aylık yardım yapıyorum. ama doğrudan yardım edecek birini bulamayan arkadaşlar için çok iyi bir tercih.
  • 09-07-2013, 22:24:41
    #4
    bizim burda bi aile var
    adam işsiz kadın çalışıyodu o da kanser oldu çalışmıyor
    durumları da baya kötü. İlaç alacak durumu yok o derece

    yardım etmek isteyip Ankarada oturanlar özellikle de batıkente gelebilecek olanlara durumu detaylı anlatabilirim.
  • 09-07-2013, 22:25:23
    #5
    Üyeliği durduruldu
    digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ben lösev ve greenpace e kredi kartından aylık yardım yapıyorum. ama doğrudan yardım edecek birini bulamayan arkadaşlar için çok iyi bir tercih.
    hocam lösev aslında doğrudan yardım, ben olayın içinde olduğum için iyi biliyorum o paralar nerelere gidiyor nasıl ailelere ne şekilde gidiyor..