Hayırlı Günler Hayırlı Cumalar herkese. Bundan 14 ay önce işe girmiştim hatta konusu vardı makara olmuştu. Db gidince gitti. Neyse ben işe girdim gireli arge yaptırıyorlar bana. Bu benim için iyi bişey. Ama hiçbişey bilmediğin bir dile arge yapmak zor ve zaman gerektiriyor. Bu şekilde actionscript 3 flash filan öğrendim. İki ay önce iphone uygulamasına başladım. Elimden geleni yaptım fakat performans sorunu var uygulamada. Bu sorun benle ilgili değil flex alt yapısıyla ilgili. Patron uygulama cuma mesai bitimine bitmesse sen bitersin senle yolları ayırrız dedi. Çıkmak işime gelir o konuda sorun yok ama uygulama bitmedi diye bana tazminat vermeme hakkı var mı? Herhangi bir yere imza atmadım bu konuda cumaya bitecek diye.
Ayrıca benim 1 senem dolduğu için 15 gün izin hakkım var ve kullanmadım. İşten çıkartılırsam bu hakkım yanar mı? Ay başına zaten 15 gün var. Mantıken bana 1 aylık maaş + 1 aylık da tazminat vermeleri gerekiyor bu da son maaş üzerinden hesaplanıyor değil mi?
İşten Çıkartılıyorum
4
●518
- 19-04-2013, 11:02:06Çalıştığın günden beri sigortan yatıyorsa ve patronun seni çıkartırsa tazminatını alırsın diye biliyorum, projeyle ilgili bir şey imzalayıp imzalaman önemli değil adam patron çık derse çıkarsın, tazminatını da alırsın. Tabi ki işe başladığın herhangi bir sözleşme imzaladıysan ve sözleşmede işten atılmayla ilgili bir kural varsa onu bilemem. Umarım orta yolu bulabilirsiniz.