• 05-10-2024, 22:14:45
    #1
    Arkadaşlar merhaba,

    Müşterilere hazır web sayfası satışı yapacağım bunun için her sene para ödemek veya hetzner hostingde tutup disk ve spam ile uğraşmamak için mail işini outsource çözmeye çalışıyorum.

    Her müşteriye 100 mb versem 100 müşteriyi tutabiliyorum 3 sene mxroute gitse benim maliyeti karşılar.

    - Ama bu planı kullanan varmı?
    - Çalışmasında bir sıkıntı varmı?
    - Spam kontrolü varmı
    - Virüs kontrolü varmı
    - Mail yönlendirme varmı?
    - ayna mail hizmeti varmı mail@xx.com diye mail hizmeti açıp info@xx.com'da buraya düşsün diyebilirmiyim.

    Usd kim bilir 1-2 sene sonra kaç para olacak karşılayabilecekmiyim bilmiyorum o yüzden ikide bir hosting değiştirmeden bir yerden halletmek istiyorum tüm mailleri dns ve ssl'leri cloudflarede hallettiğim gibi.

    - Dns hizmeti cloudflare'de
    - Web sitesi hetzner'de
    - Mail hizmetide bunda tutmak istiyorum olurmu?


  • 05-10-2024, 22:18:08
    #2
    Ben yıllık plan kullanıyorum ama sürekli spam mailler geliyor. Sanırım yakın bir zamanda başka bir yere taşıyacağım.
  • 05-10-2024, 22:24:15
    #3
    ben kullanıyorum bi sıkıntı yok
    mail almak için fazla kullanmadım gönderimde genellikle sorun yok
    mail yönlendirme ve ayna dediğiniz olay olması lazım catchall var
    size dns ayarları veriyor MX ve TXT kayıtları cloudflare'da dns kayıtlarına ekleyerek dediğiniz gibi kullanabilirsiniz tabi

    edit: şimdi baktım directadmin kullanıyormuş
  • 05-10-2024, 22:24:21
    #4
    bilimokur adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ben yıllık plan kullanıyorum ama sürekli spam mailler geliyor. Sanırım yakın bir zamanda başka bir yere taşıyacağım.
    varmı alternatif
  • 05-10-2024, 22:25:24
    #5
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    varmı alternatif
    Google pahalı mahalı ama sağlam işte.
  • 05-10-2024, 23:46:03
    #6
    Kullanmadım ama mailwish daha iyi gibi duruyor:

    https://mailwish.com/lifetime-promo-buy/
  • 10-10-2024, 20:50:29
    #7
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kullanmadım ama mailwish daha iyi gibi duruyor:

    https://mailwish.com/lifetime-promo-buy/
    MXRoute'dan ömür boyu olandan alma yıllık olanlardan al kullan demeleri üzerine 25GB 1 yıllık paketini aldım.

    DNS ayarlarında hiç bir sorun yok. https://mxtoolbox.com vb. yerlerden baktım 2 farklı domain açtım her 2 domainede mail açtım 1 tane ne mail gönderebiliyorum ne mail gidiyor.

    Login oluyor webmail adreslerine ama mail göndermek almak hak getire "550 Sender verify failed" hatası veriyor gönderdiğim maillerde.

    Webmailden mail göndermek istediğimde de sunucu bulunamadı ama sunucuda var mail'de doğru spam listesinde'de yok.

    DKIM, SPF, MX kayıtlarıda yaptım. hatta istemiyor ama ve dökümanı olmasada 5-6 saat ticketıma dönmedikleri için DMARC kaydıda yaptım aynı büyük ihtimalle mail sunucularının DNS kayıtları sorunlu ama adamlar ticket'a yanıt vermiyor.

    Ticket destek verende firmanın ortağı firmanın döküman sayfasında eleman kendi youtube hesabının linkini vermiş. https://www.youtube.com/@jarlanddonnell4514

    Yani kısaca gitti bizim para.
  • 10-10-2024, 21:02:18
    #8
    Discord sunucularında neredeyse 7/24 destek veriyorlar hocam. Oraya girip direkt destek alabilirsiniz.
  • 10-10-2024, 21:06:52
    #9
    sacilannurlar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Discord sunucularında neredeyse 7/24 destek veriyorlar hocam. Oraya girip direkt destek alabilirsiniz.
    Discord hesabım yok vpn falan açmak istemiyorum. Ticket'a saatlerdir yanıt bekliyorum

    Daha ilk günden böyle yapan adamlar ile çalışılmaz.

    Dökümanları çok garip 2 tane genç açmış herhalde ama ne kurumsal destek var ne stabil bir çalışma zaten geri ödeme yapılmaz demesinden kıllanmıştım ama olan oldu