AdSense onay hizmeti ve bazı AdSense hizmetleri veriyorum. Geçtiğimiz hafta 1 tane arkadaş iletişime geçti 3 yıllık sitem var bir türlü adsense onayı alamıyorum diyor. Tamamdır hocam sorun yok onay alırız dedim falan. (Garantili hizmet veriyorum onay alamazsam ücretini iade ediyorum) Daha sonrasında sitesini inceledim. Gözüme çarpan hiçbir detay yok, yani sitesi AdSense için tamamen uyumlu. Organik trafiği de var ve trafik kalitesi de iyi. Domainin ilk sahibi geçmişte banlanma ihtimali yok o yüzden. Açıkçası yapılabilecek bir işlem yok yani. Bende bunu belirttim hocam siteniz gayet iyi neden reddediliyor tam olarak dedim, o da kalitesiz içerikten dolayı reddedildiğini ve içerik girişi yapılması gerektiğini söyledi. Bende buna gerek olmadığını içeriğinin yeterli olduğunu düşündüm açıkçası.
Bu arkadaştan AdSense hesabını istedim incelemek için. O da AdSense hesabını vermek istemedi. (Tüm müşterilerimizden hesaplarını alıp kendimiz başvuruyoruz zaten genel olarak) Daha sonrasında aklıma geldi ve sitenin kaynak kodlarını inceledim ve kaynak kodları arasından sitenin yayıncı numarasını alıp hafif bir araştırma yaptım. Daha sonrasında birden şok oldum. Sitenin geçmişte AdSense onaylı olduğunu ve sitenin bağlı olduğu AdSense hesabının 3 ay önce Google tarafından kapatıldığını öğrendim. Bunu arkadaşa iletince "Ben siteyi yeni satın aldım" gibi saçma bir cevapla karşılaştım. Birkaç saat önce "3 yıllık siteme onay alamıyorum" diyen kişi birdenbire siteyi yeni satın almış oldu

İşin komik tarafı da domainin son whois güncellemesi 2025 yılında

Arkadaşın amacını anlamamakla beraber bir kez daha şöyle insanlarla muhattap olduğum için üzülüyorum. Normalde off topic kategorisinde açacaktım bu konuyu ama şöylesine bir olay gerçekten Maxigeyik'e yakışır.
Normalde WhatsApp yazışmalarını buraya ekleyecektim de şimdi böylesine *********** zihniyetindeki kişiler gider birde pişkin pişkin şikayet eder
