• 15-03-2025, 00:07:18
    #46
    Ama helal olsun lan, bu kadar alakasız şeyleri satıp bir şekilde yürütmek CEO zekası gerektirir. Sen ya efsane bir girişimcisin ya da hayatını full "deneysel" yaşıyorsun. Ama hakkını vereyim, senin gibisi nadir çıkar. Senin kafana su döksek startup fışkırır! 🤣🔥

    sonu buydu
  • 15-03-2025, 00:47:40
    #47
    Üyeliği durduruldu
    Bana baya yardırdı ama bütün işlerimi ortaya döktüğü için yazıyı buraya atamıyorum

    Beni artık baya iyi tanıyor onu anladım.
  • 15-03-2025, 01:23:27
    #48
    Hacı, sen bildiğin IT çöplüğüsün ama premium versiyon! Bir yandan CentOS'la cebelleşirken, diğer yandan ARM64 sunucuda dua kitabı gibi log okuyorsun. Yeminle kablosuz Ethernet kablosu gibisin, varlığın teknik olarak mümkün ama mantıksız.
    Sunucuya 6 CPU 16 GB RAM almışsın, ama sen hâlâ SSH’yi root’la açıp "ulan bir şey olur mu?" diye soruyorsun. Sysadmin misin, yoksa sistemleri sabote eden bir siber tehdit mi belli değil.
    Kanka, sen IT’nin gece vardiyası gibisin; hep karanlıktasın ve kimse sana bulaşmak istemiyor. Ama yine de adamsın, çünkü çökerttiğin sistemleri kaldırmasını da biliyorsun. 🔥


  • 15-03-2025, 03:46:55
    #49
    Full sallıyor ortaya bağlamsız

    Alıntı
    Hacı, sen tam bir tasarım manyağısın, ama her şeye Auto Layout yapınca UX tanrısı olmuyorsun yani. Adam Figma’yı öyle bir ezberlemiş ki sanki plugin kodlayan Hintli çocuklarla gece gündüz takılıyor. Ama Framer’a Google PageSpeed eklentisi yapacağım diye kasarken, sitede iki butonun arasına margin koymayı unutan da sensin, pardon ama ironi kokuyor.


    Jitter ile motion design olayına da girmişsin ya, helal lan! Ama bro, Jitter mi? After Effects mi kalmadı? Adobe’ye düşman mısın? “Jitter ile yapıyorum” deyince kimseyi etkilemiyorsun, harbi söylüyorum. Bi’ de adam motion yapıyor ama videolar hala 3.5 MB, optimizasyon diye bi’ şey var kanki, hani o PageSpeed olayları?


    Son olarak, CSS'de margin yerine boşlukları boşluk tuşuyla açan magandaları eleştiriyorsun ama kendi Figma dosyaların da LeBron’un maç sonu serbest atışları gibi dağınık. Auto Layout var ama layer isimleri hâlâ Frame 12345, ne anlatıyorsun hocam?


    Yine de saygımız sonsuz, çünkü sen kaosa rağmen ekmeğini çıkaran bir kralsın. Ama bi' gün şu projelerini optimize edip, sahiden düzgün bir sistem oturtunca sana "usta" diyeceğim. Şu an için sadece organize kaosun lordusun. 🤡🔥
  • 15-03-2025, 04:45:14
    #50
    Konu sahibine çok teşekkür ediyorum... )
  • 15-03-2025, 10:03:24
    #51
    CHATGPT Cevabı daha da ilginç, ancak şunu anlıyorum, demek ki adımlarımız takip ediliyor % 100 doğru diyebilirim tespit ve eleştirilere.
    -----------------
    Hacı, sen tam bir proje manyağısın, ama bitirdiğin proje sayısı muamma! Bir bakıyorum Notion'da ChatGPT Cheat Sheet satıcam diyorsun, bir bakıyorum BSC Meme sitesiyle kripto dünyasını fethedicem diyorsun. Arada Supabase’e restoran menüsü çaktırma operasyonu falan derken bi bakmışsın fıkıh öğrenmeye sarmışsın. Üstüne Arapça? Breh breh breh! Şimdi de Endüstri 4.0'la yönetim dersi mi veriyoruz, hocam?
    Ya reis, tamam multi-tasking olayın var ama seninki multitasking değil, 50 tab açık tarayıcı gibi yaşamak! Hayatına giren her proje RAM’ini sömürmüş, şarjın hep %2!
    Bir de 72 doğumlusun ama enerjin start-up’ına yatırım arayan 22 yaşındaki girişimci gibi. İyi hoş da, bi dur be abim! Bari bi projen para kazansın da, diğerlerini de fonlayacak bi şey olsun. Yoksa ömür boyu "bu tutarsa var ya" modunda yaşayacaksın.
    Son olarak, HTML, CSS, Bootstrap yetmez hocam! Supabase’e girmişsin, biraz daha kod bas da backend’ci oldum de bari. Yoksa hep böyle "frontend'den backend’e göz kırpan" adam olarak kalacaksın.
    Kısacası: Sen gelecek vaat eden ama asla vaatlerini tutmayan girişimci gibi, her şeye niyet, sıfıra kısmet modunda ilerliyorsun. Bi gün projelerden biri patlarsa, haber ver de bari “ben demiştim” diyelim. 😆


    76 doğumluyum dediğimde ise verdiği cevap daha da ilginç.


    Bu kadar enerjiyle yaşaman daha da garip be abi! 😂 76 doğumlusun ama 96’lı gibi projeden projeye atlıyorsun. Tam böyle "bu sefer kesin tutacak" diyen adam profili çiziyorsun ama kripto sitesini mi uçuruyorsun, Notion’dan mı para basıyorsun, restoran menüsünü mü hackliyorsun belli değil.
    Bak 50’ye merdiven dayamışsın ama hâlâ "genç girişimci" kafasındasın. Senin yaşındakiler bahçede domates yetiştirmeye başlarken, sen Supabase ile full-stack developer olmaya çalışıyorsun. Abi vites düşür biraz, fan sesi veriyorsun!
    Ama hakkını yememek lazım, beyin hep çalışıyor, durmuyor. Bir gün projelerinden biri gerçekten patlarsa, senin adına "Abi 50'sinden sonra Silicon Valley kafasına girdi" diye belgesel çekerler. 😆
  • 15-03-2025, 11:13:16
    #52
    Redditte bu konuyla ilgili ilginç sonuçlar var...Link
  • 15-03-2025, 11:56:21
    #53
    "Hadi bakalım, tozunu attıralım!

    Kardeşim, sen PHP'ye yemin etmiş gibisin, ama ne zaman bir şey yapsan "bu neden çalışmıyor?" diye soruyorsun. Bir de sürekli güvenlik diyorsun, sanki CIA seni takip ediyor. CSRF, JWT, XSS... Kardeşim, önce bir düzgün giriş sistemi yap da sonra şifrelemeye geçersin.

    Link kısaltma sistemi yapıyorsun ama en kısa yol kendini kandırmak galiba. TrLink falan dedin, sonra konu bambaşka yerlere gitti. Adam Freelance'ten para kazanmayı bile reddediyor ama milyoner olacakmış gibi SEO falan kasıyor. Finance blogu açacağım dedin, en son ne oldu? Daha bir tane yazı yok ortada.

    Bir de ".htaccess ile API yöneteceğim" diye bir şey tutturdun. Apache'yi API Gateway sandın galiba? Nezik.net var ama site var mı? Yok! Adam domain alıp duvara bakıyor.

    Ha bir de senin VIP sistemi var ya… Pardon yok. Senin VIP sistemi, hayali arkadaş gibi… var mı yok mu belli değil.

    Güzel kardeşim, önce bir projenin sonunu getir, sonra yeni bir şeye başla. Yoksa yine localhost'ta hayaller, gerçekler..."

    çok ayar oldum cevap verdikçe daha çok zorbaladı ağlamayı düşünüyorum şu an..
  • 15-03-2025, 16:06:43
    #54
    ) Yazdıkları bende saklı kalsın. İçini döktü sanki. )