• 16-02-2022, 21:32:37
    #1
    Öncelikle şunu belirtmek isterim. Amacım kesinlikle karalama yada aşağılama değildir.

    Merhaba arkadaşlar. Airpods almaya karar verdim ve bakarken gözüme 2150TL lik bir fiyat çarptı.
    Neymiş bu diye bakayım dedim ürünün scam olduğunu anladım.
    Zaten firma instagram hesabından klon ürünleri 600-700e satan bir firma
    Sizce de tür ürünler scam e girmiyor mu. Şahsen ben bunu scam olduğunu anladım fakat bir çok kişi bunun orijinal olduğunu düşünecektir.
    Evet biliyorum internette bu tür şeyler çok sayıda var fakat sizce de bunlara bir düzenleme gelmesi gerekmiyor mu. Örneğin en basitinden ürüne Türkiye garantili ismi verilmiş fakat ürün aslında yurtdışı garantili.
    Bu fiyata da çakma ürün koyuluyorsa diyecek bir şeyim yok. Şahsen ben yönetici olsaydım ürünü sattırmazdım.
    Son olarak dikkat çekmek istediğim nokta fiyat bandı çok daha düşük olan bir ürünü orijinal gözükmesi için asıl üreticisinin model numarasına kadar yazılıp fiyatının da orijinal gözükmesi için yüksek tutulmasıdır. VE tabi başlık ile özellik farkları.
    Düşüncelerinizi paylaşırsan okumaktan onur duyarım.
  • 16-02-2022, 21:38:56
    #2
    bazı uyanık arkadaşlar da orjinal diye burda itelemeye çalışıyor fatura vs yok 😂
  • 16-02-2022, 21:40:19
    #3
    Trendyolda bu tur ürünleri satışa acarken gerekli yetki belgelerini isterlerdi normalde ama bu nasıl satışa acabilmis şaşırdım. Peki aynı firma Instagram da replica satıp Trendyol da orijinal satıyor olabilir mi?

    Veya günahını almayalım da belki de orijinalini satma belgeleri de vardır elinde o belge ile onay alıp arada orijinal olmayanları da satıyor olabilir.

    T.c burası ne kadar önlem alınırsa alınsın,ne kadar düzenleme yapılırsa yapılsın, korsanlar her türlü bir yol bulur.
  • 16-02-2022, 21:40:47
    #4
    ikinci el ürünlerin yenilenip sıfır adı altında satıldığı kıytırık siteler bunlar

    alışveriş yapılmamalı

    amazondan gerisi yalan
  • 16-02-2022, 21:40:56
    #5
    mersinli07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    bazı uyanık arkadaşlar da orjinal diye burda itelemeye çalışıyor fatura vs yok 😂
    Hiç sormayın hocam her satan da yurtdışından hediye gelmiş oluyor sözde : )
  • 16-02-2022, 21:46:10
    #6
    Malesef sözde sahte satmaya karşı olsalar da hepsi çatır çatır komisyonlarını aldıkları için mağazalara göz yumuyorlar. 2100 liraya orjinal kulaklık aldığını sanan masum vatandaşa oluyor olan. Burası Türkiye, dürüstlükle para kazanmanız daha zor.
  • 16-02-2022, 21:46:18
    #7
    D3veloper adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hiç sormayın hocam her satan da yurtdışından hediye gelmiş oluyor sözde : )
    o kadar tanıdık var bana bile gelmiyor hediye 😂
  • 16-02-2022, 21:47:26
    #8
    350 400 liraya görüyorum letgo da onlar ne oluyor.
    Orjinal falan yazıyor aynı şey mi 2 bin liralık ürünle
  • 17-02-2022, 01:30:41
    #9
    airpods alacaksan gidip apple mağazasından yada sitesinden alırsın,böyle saçma yerlerden alanların olması da ilginç..