• 11-11-2006, 15:03:21
    #1
    Kevin Mitnick

    Kevin Mitnick (41), 1988’de FBI’ın ‘En Çok Arananlar’ listesinin başındaydı. Bu hacker dünyada ‘Sanal alemin Che Guevera’sı’ olarak anılmaya başlandı. Sun Microsystems, Novell ve Motorola gibi şirketlerin gizli bilgilerine ulaştı. Amerikan Hava Kuvvetleri’nin, FBI’ın sistemlerine girdi. 30 bine yakın kredi kartının şifresini kırdı. Ama 1995’te Japon astrofizikçi Tsutomu Shimomura’nın bilgisayarına girmeye kalkınca yakalandı. Beş yıl hapis yattı. 2010’a kadar hack maceralarını yazması yasak. Yine de ‘Benim hikayem değil, başka hacker’ların hikayelerini topladım’ diyerek önce 2002’de The Art Of Deception (Aldatma Sanatı) sonra da Amerika’da daha yeni çıkan The Art of Intrusion (Sızma Sanatı) diye iki kitap yazdı. Aldatma Sanatı, geçtiğimiz haftalarda ODTÜ Yayıncılık’dan Türkçe olarak da çıktı.

    Kevin Mitnick, üç yaşındayken anne ve babası ayrılır. Garsonluk yapan annesi büyütür onu. 12 yaşına geldiğinde, Los Angeles’ın her yerine bedava yolculuk yapmanın yöntemlerini çoktan keşfetmiş, insanları aldatmanın tadına varmıştır. O kadar güçlü bir fotoğraf hafızası vardır ki, bütün otobüs numaralarını ezberleyebilir. Birçok parolanın yazıldığı listeye biraz baktıktan saatler sonra bile bütün numaraları hatırlayabilmektedir.

    Korsanlığa ilk adım atışı lise yıllarına rastlar. Alanı o yılların iletişim mucizesi telefonlardır. ‘Telefon beleşçiliği, telefon sistemlerini ve telefon şirketleri çalışanlarını sömürerek telefon ağını tanımamı sağlayan bir çeşit korsanlıktı. Daha doğrusu toplum mühendisliği. Bu becerimi öyle bir noktaya getirmiştim ki, 17 yaşımda çoğu telefon şirketi çalışanını, ister telefonda, ister yüzyüze neredeyse her konuda inandırmayı başarıyordum.’

    Mitnick, liseden sonra Bilgisayar Eğitim Merkezi’nde ders almaya başlar. Artık asıl oyuncağına kavuşmuştur: ‘Birkaç ay içinde okulun müdürü, işletim sisteminde açık bulduğumu ve tüm yönetici ayrıcalıklarına sahip olduğumu fark etti. Korsan kiralama uygulamasının ilk örneklerinden olabilecek bir şekilde, bana reddedemeyeceğim bir teklifte bulundu. Ya okulun bilgisayar güvenliğini geliştirmeye yönelik bir mezuniyet projesi yapacak ya da okuldan uzaklaştırılacaktım. Mezuniyet projesini yaptım ve yüksek notla mezun oldum.’

    DEFALARCA TUTUKLANDI

    1981, Mitnick’in başının belaya girdiği ilk yıldır. Amerika’nın en büyük telefon şirketlerinden Pacific Bell’in merkezine girmeye karar vermiştir. Şirketin çöpleri arasında yazı çıktıları, parolalar dahil çalışanların birbirlerine gönderdikleri notları bulur. Bir yöneticinin odasından kılavuzlar çalar. Bir arkadaşı onu ihbar etmese belki hiç yakalanmayacaktır. Sadece üç ay hapis cezası alır ama bir yıl gözetim altında tutulacaktır.

    Hapisten çıktıktan kısa süre sonra bu sefer bir üniversitenin bilgisayarına girdiği tespit edilir ve tekrar altı ay hapse mahkum olur. Hapisten çıkar çıkmaz bu defa kredi kartı bilgilerini çalmaktan tutuklama kararı çıkar. Ama teslim olmaz, kaçar ve tutuklama kararı zaman aşımına uğrar.

    Birlikte hacker’lık yaptığı en yakın arkadaşlarından biri, Mitnick’in ‘Bu son olacak’ yalanlarından öyle bıkmıştır ki, onu FBI’ya şikayet eder. Mitnick yakalanır.

    1990’da şartlı tahliye edilir. Uslanmamıştır, yine bilgisayara girer; şartlı tahliye kurallarını ihlal eder. Her yerde aranmaktadır, o ise yakalanmamak için sürekli yer değiştirmekte, kredi kartı yerine nakit para harcamaktadır.

    1994’te Japon astrofizikçi Tsutomu Shimomura’nın bilgisayarına girer. Shimomura, bilgisayarına girildiğini anladığında, bunun Kevin Mitnick’ten başkası olamayacağına karar verir. FBI’la işbirliği yaparak Mitnick’in bir kez daha yakalanmasını sağlar. Yine hapis yer. Bu seferki beş yıldır.

    İŞ TEKLİFLERİ YAĞIYOR

    Son yakalanışına kadar yaptıklarıyla o kadar büyük bir efsane haline gelmiştir ki, o hapisteyken başka hacker’lar, ‘Kevin’e özgürlük’ sloganıyla başta New Yok Times gazetesi olmak üzere pek çok kuruluşun internet sitesini çökertir.

    2000’de serbest bırakıldığında, 3 yıl hiçbir elektronik alet kullanılmasına izin verilmez, seyahat edemeyecek ve telefonu da sadece annesini aramak için kullanabilecektir. Ayrıca 2010’a kadar yaptıklarını yazması da yasaktır.

    2003’te bilgisayar kullanma yasağı kalktığında, televizyonlar Mitnick’in bilgisayara dokunuşunu naklen yayımlarlar. Daha sonra çeşitli şirketlerden bilgisayar güvenliklerini sağlamaları için sayısız teklif alır.

    ‘Artık değiştim. Bilgi güvenliği ve toplum mühendisliğiyle ilgili edindiğim geniş bilgi ve becerilerimi, devletin, işletmelerin ve bireylerin kendilerini koruyabilmeleri konusunda onlara yardım etmek üzere kullanıyorum’ der.



    adam her türlü beleşciliğin kitabini yazmış
  • 11-11-2006, 15:07:01
    #2
    Üyeliği durduruldu
    ben yinede Lex Luthor ve Phiber Optic efsanelerine daha bir hayranım
    Lod (Legion of Doom) ve Mod (Masters of Deception) arasındaki savaş, iran-ırak savaşından bile daha heyecanlıymış

    Tabi Kevin Mitnick'te babadır. Konu için teşekkürler )
    Birde kim schmitz var tabi. Onada amca diyesim geliyor o kadar yakın hissediyorum. KIMBLE rulez! "Legends may sleep, but they never die!"
  • 11-11-2006, 15:10:42
    #3
    TrDownLoaD adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ben yinede Lex Luthor ve Phiber Optic efsanelerine daha bir hayranım
    Lod (Legion of Doom) ve Mod (Masters of Deception) arasındaki savaş, iran-ırak savaşından bile daha heyecanlıymış
    Tabi Kevin Mitnick'te babadır. Konu için teşekkürler )
    Birde kim schmitz var tabi. Onada amca diyesim geliyor o kadar yakın hissediyorum. KIMBLE rulez! "Legends may sleep, but they never die!"
    şu savaşı bizede anlatsana bilelim
  • 11-11-2006, 15:12:47
    #4
    geçen gece show tv de filmi yayınlandı.
  • 11-11-2006, 15:16:52
    #5
    Alıntı
    geçen gece show tv de filmi yayınlandı.
    deme ya
  • 11-11-2006, 15:17:26
    #6
    filmin adı ne bulup izleyelim
  • 11-11-2006, 15:19:53
    #7
    Black adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    filmin adı ne bulup izleyelim
    filmin adı; Sanal Korsan mış sitesinde öyle yazıyo
  • 11-11-2006, 15:20:51
    #8
    Üyeliği durduruldu
    Büyük Hacker Savasi. 1984’te, kendisine Lex Luthor adini veren bir kisi Legion Of Doom (LOD - Kiyamet Lejyonu) adli hacker grubunu kurdu. Adini bir çizgi filmden alan LOD, en iyi hackerlara sahip siber-çete olarak ün saldi. Ta ki grubun en parlak üyelerinden Phiber Optik isimli gencin, grubun bir diger üyesi Erik Bloodaxe ile kavga edip kulüpten atilmasina kadar. Phiber’in arkadaslari rakip bir grup kurdular: Masters Of Deception (MOD). 1990’dan itibaren, LOD ve MOD, iki yil boyunca online savaslarini sürdürdüler, telefon hatlarini kilitlediler, telefon görüsmelerini dinlediler, birbirlerinin özel bilgisayarlarina girdiler. Sonra Federaller (FBI) olaya el atti, Phiber ve arkadaslari tutuklandi. Bu olay, bir dönemin sonunun geldigini haber veriyordu.

    Yasaklar (1986-1994). Devlet de online olunca, eglence bitti. Kongre, ciddi olduklarini göstermek için, 1986’da Federal Computer Fraud and Abuse Act (Federal Bilgisayar Sahtekarligi ve Kötüye Kullanma) adi altinda bir yasa çikardi. Bu boyutta hacker’lik agir bir suç oldu!

    1988’de Robert Morris Internet worm (Internet solucani) adini verdigi bir hack yöntemi ile ortaya çikti. Net’e bagli 6000 bilgisayari göçerterek, yeni yasayla yargilanan ilk kisi olma serefine eristi. Sonuç: 10.000 dolar para cezasi ve uzun süreli toplum hizmeti.

    Bir süre sonra, tutuklananlari saymak için parmaklar yetmemeye basladi. Ayni yil Condor takma adiyla taninan ünlü hacker Kevin Mitnick, Digital Equipment Company sirketinin bilgisayar agina girdi. Yakalandi ve 1 yil hapis cezasina mahkum oldu. Sonra adasi Kevin Poulsen telefon hatlarina girmekle suçlandi. Kevin hemen ortadan kaybolarak adaletin uzun kolundan 17 ay boyunca saklandi.

    Sundevil Operasyonu, ABD hükümetinin ülkedeki tüm hacker’lari (LOD dahil) ele geçirmek için 1990’da baslattigi bir operasyondur. Bu girisim bir ise yaramadi; ancak bir yil sonraki Credux operasyonun MOD’un 4 üyesinin hapisle cezalandirilmasiyla sonuçlandi. Phiber Optik federal hapishanede bir yil geçirdi.

    1994’den Bugüne. 1994 yazinda, Rus mafyasinin eline düstügü ileri sürülen Vladimir Levin adli bir genç, Citibank’in bilgisayarlarina girerek müsterilerin hesaplarindan, bir söylentiye göre 10 milyon dolardan fazla parayi (resmi açiklamaya göre 2.5 milyon dolar) Israil’deki banka hesaplarina transfer etti. Levin, 95 yılında Interpol tarafından Heatrow Havaalanında tutuklandı; Citibank yaklasik 400.000 dolar haricinde tüm parasini geri aldi. Hackerlarin art arda tutuklanmasi siber ortamda ani bir dolandiricilik azalmasina neden oldu.


    Yeteri kadar alıntıdır
  • 11-11-2006, 15:21:34
    #9
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    kevin david'in filminin Adı : Sanal Korsan

    abartılacak kadar güzel bir film değil, zaten eski bir film.
    ama bakılır mı tabiki bakılır.
    sonuçta pc var içerisinde