• 21-07-2008, 16:35:22
    #1
    Davanın böylesi...

    Avukat Orhan Azizoğlu hukuki bir olayı nakletti...
    Olay gerçek.Bantlardan, tutanaklardan, karar ve zabıtlardan geçilmeyen şu günlerde mahkeme salonuna bir keyif penceresi açmaya yardımcı oluyor.

    Bir aksam tiyatrodan çıkmış iki erkek arkadaş yolda yürürlerken Önlerinde iyi giyinmiş, şık ve alimli bir hanimin yürüdüğünü farkederler.

    Erkeklerden birisi diğerine dönerek, "Bu hanımla bir gece geçirmeye 500 dolar veririm" der. Bu sözleri işiten genç hanım basını çevirir ve "Teklifinizi kabul ediyorum" der.

    Teklifi yapan erkekle hanim beraberce genç ve çekici kadının evine gidip hemen yatağın yolunu bulurlar. Ertesi sabah apartmanı terk ederken, adam kadına 250 dolar verir. Hanım pazarlık bakiyesi parayı ister ve "250 dolar daha vermezseniz sizi dava ederim" der. Adam güler, "Bunu nasıl ve hangi esaslara göre yapacağınızı görmek isterdim"deyip apartmanı terkedir.

    Ertesi gün mahkemeden gelen celp pusulası adamı şaşırtmış. Hemen avukatına gidip olayı detaylarıyla anlatmış. Avukat, "Bu esaslara istinaden aleyhine bir karar alınabileceğini sanmıyorum. Ancak davanın nasıl sunulup savunulacağını doğrusu pek merak ediyorum" diye mütalaa vermiş.

    Dava başlamış ve ön soruşturmadan sonra hanimin avukatı mahkemeye dava konusunu aşağıdaki şekilde arzetmiş:"Muhterem hakim beyefendi, muvekkilem, bu hanımefendi, itina ile yetiştirilip cimlerle örtülü bahçe niteliğinde bir gayrimenkule sahip bulunmaktadır. Bu arazi parçasını belli bir sure için davalı beyefendiye 500 dolar karşılığında kiralamıştır. Davalı gayrimenkulu kira amacına uygun olarak kullanmış ve kira müddeti sonunda tahliye ederken kira bedelinin yarısı olan 250 doları ödememiştir. Kira tutarı yüksek bir bedel değildir, kaldı ki kiralanan yer özel ve yasal bir bölgedir. Dileğimiz adaletin yerine gelmesi ve davalının muvekkileme anlaşmanın bakiyesi olan meblağı ödemesidir."

    Davalının avukatı bu beklenmedik savunma karsısında sasırmış fakat bir avukat olarak isin enteresanlığından haz duymuş ve hemen daha önce hazırladığı savunmasını kenara koyarak davayı söyle savunmuş:"Muhterem hakim beyefendi, müvekkilim bu genç beyefendinin, bu genç hanımdan sahibi olduğu gayrimenkulu bir sure için kiraladığı doğrudur ve müvekkilim bu anlaşmadan son derece memnun kalmıştır. Bununla beraber müvekkilim arazide bir kuyu bulmuş ve kuyuyu örgü taşlarıyla donatmış, kuyuya boru indirmiş ve pompa yerleştirmiştir. Bütün bu uğraşların isçilik masraflarını müvekkilim üstlenmiştir. İnancımıza göre bütün bu arazi geliştirme çalışmaları ödenmeyen meblağı karşılayacağından aleyhimize acılan davanın düşmesini talep ediyoruz."

    Genç hanimin avukatı tekrar söz almış:"Muhterem hakim bey, muvekkilem, davalının beyan ettiği gibi arazi üzerinde bir kuyu bulunduğunu ve gerekli gelişmeleri yaptığını kabul ediyor ve herhangi bir itirazda da bulunmuyor. Ancak bahis konusu kuyu zaten arazide mevcut idi ve kuyu olmasaydı davalı muhtemelen bu araziyi kiralamayacaktı. Ayrıca arazi tahliye edildiğinde davalı söz konusu ettiği tasları, boruyu ve pompayı sökerek beraberinde götürmüştür. Bu bakımdan davamızda ısrar ediyor ve vereceğiniz kararın adalete uygun olmasını diliyoruz."

    Hanım davayı kazanır!
  • 21-07-2008, 16:38:23
    #2
    güzeldi =)
  • 21-07-2008, 16:40:34
    #3
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    şaka gibi
  • 21-07-2008, 16:41:48
    #4
    gerçekten burada avukatlar işini çok iyi yapıyor..
  • 21-07-2008, 16:43:24
    #5
    Yuh ya, nerden aklınıza geldi o kuyu
  • 22-07-2008, 08:19:44
    #6
    kuyu hikayesi avukatların aklına gelmiş
    RitEmrE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yuh ya, nerden aklınıza geldi o kuyu
    avukatlardan korkulur. bir çoğuda şeytanın avukatlığını yapıyor
    linebilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    gerçekten burada avukatlar işini çok iyi yapıyor..
  • 22-07-2008, 08:24:34
    #7
    Süperdi ya
  • 22-07-2008, 08:28:23
    #8
    İlahi Adalet
  • 04-08-2008, 14:38:58
    #9
    İlahi adalet olsa dava orta yolla biterdi.
    davayı hanım kazanca ilahi adalet olgusu olmaz ki
    hakim torpil geçmiş kesin
    aristotlee adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İlahi Adalet