Genelde yüksek sermayemizin olmadığı 20 30 $ ile yapılan yatırımların milyon dolar kazandırdığını empoze eden videoları görüp bekleyip hüsrana uğrama oranı çok yüksek.
Uzun yıllardır piyasadayım gerçekçi olucam tek para kazandım ve yaşamımı lüxse çeviren işlem SCALP oldu.
Nedir SCALPİNG: kısacası çok ani işleme girip çıkmak bir nevi vur kaç.
Buraya kazandığım paraları falan koymıcam ya da ücret falan değil mesele sadece herkesin bilinçli olması gerektiğini düşündüğüm için aşağıya sıralıyorum kendi tecrübemle karışık;
1. Scalp için en iyi indikatör RSI'dır
2. RSI Mum boyu hayati önem taşır kullandığınız grafik periyoduna göre değişir örneğin 5 DK grafik RSI(10) gibi
3. Ve son olarak kesinlikle short işlemler long işlemlere göre 3 kat daha kârlıdır. Yüksek bir pump zamanı ufak bir short ( 30 saniyelik işlem) gününüzü kurtarır.

100 $ var 10X kaldıraç ile RSI 90 görünce short açtım ve önce ne kadar kazanıcağınızı mutlaka belirlemeniz lazım 1.005 kar edicem bu 0.50 $ 10X kaldıraç olduğu için 5$ yapar 100$'Da 5$ demek ben günde 3 işlem yapıyorum 100$ ile örnek vereyim 15$ kazanıyorum ve bence çok yeterli sizde herkesin umursamadığı,dalga geçtiği,ne uğraşıcaz bunla dediği SCALP işlemlere yönelin lütfen en gerçekçi kazanç yöntemi budur.
Sorusu olanlar sorabilirler elimden gelini yaparım hepinize iyi forumlar...