• 02-08-2022, 21:25:11
    #1
    SEO Expert
    Normalde aktif olarak kullanmıyorum tr borsalarını, bariz nedenlerden dolayı, genellikle banka hesabıma para çekerken kullanıyorum sadece. Bugün paribu hesabıma belirli miktarda tether yolladım, 3 farklı belge istediler, zaten 5 yıldır kullanıyorum bu hesabı, ve onaylı da. Belgeleri eksiksiz gönderdim tabii, ve hesabımdaki parayı da sorunsuz çektim. Fakat birçok nedenden dolayı herkes bu belgeleri temin edemeyebilir, örneğin, farklı bir yere taşınmışsınızdır, ve adres değişikliği yapmak da sıkıntılı olabiliyor (örn, önceki adreste kaydınız silinmiştir, yeni adreste de eski kiracının ismi vardır vs vs vs...)

    İşin kötü yanı, yatırdığım tether'ları çekmek istedim, belgelerle uğraşmak yerine, ancak onları da çekemedim (hesabı onayladıktan sonra çekebildim sadece), kimin tether'larını kime vermek istemiyorsun sen, hiçbir yabancı borsa böyle bir şey yapmaz, yabancı platformlarda hesabınız onaylanmazsa paranızı sorunsuz kolayca çekebiliyorsunuz.
  • 02-08-2022, 21:27:07
    #2
    Yabancı borsalar da yapıyor. Binance çok kişinin parasına çöktü bu yöntemle. Üstelik evrak da istemiyor 5 yıl önce gelen 2-3 doların hesabını soruyor.
  • 02-08-2022, 21:27:37
    #3
    Yabancı borsalardan tr ye para aktarmak için Binance TR Tek geçerim. Alım satım işleri içinde aynı şekilde. Zira bazı borsalar ismi lazım değil ani yükselişlerde bakıma girebiliyor
  • 02-08-2022, 21:28:49
    #4
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    hepsi aynı
  • 02-08-2022, 21:28:53
    #5
    Ekşisözlük'te bir yazar Paribu'nun 8 saattir transfer işlemlerini cüzdanlara yansıtmadığını, yöneticilerine ulaşılamadığını ve çağrı merkezi çalışanlarının net cevaplar vermediğini yazıyordu.

    İnşallah patlamamıştır ama Bitci de paribu da yerli borsalar hiç güven vermiyor. Bence kripto ile uğraşanlar 3-4 büyük global borsa dışına çıkmamalı.
  • 02-08-2022, 21:29:52
    #6
    SEO Expert
    F.Gungor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yabancı borsalar da yapıyor. Binance çok kişinin parasına çöktü bu yöntemle. Üstelik evrak da istemiyor 5 yıl önce gelen 2-3 doların hesabını soruyor.
    çok ilginç. binance'i sevmem o CZ'ye güvenmediğim için, ancak bu konularda böyle problemler çıkaracağını sanmıyordum. uzak duralım tamamen binance'ten de o zaman.
  • 02-08-2022, 21:31:35
    #7
    Üyeliği durduruldu
    @Menelik; @Rothstein; Şu an da sabah saat 11.30'dan beridir Binance Global'dan aktardığım Tetherin hesabıma geçmesini bekliyorum. Hiçbir net cevap ortada yok. Ne olduğu belli değil. İlgileniyoruz diyip durmaktalar. Yaklaşık 300 dolarım vardı ve ortada yok halen.
  • 02-08-2022, 21:32:39
    #8
    Kişiliğin Diriliş Vakti
    2021'de TCMB tarafından "Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik" yayınlanmıştı. Muhtemelen bundan dolayı belge talep edildi. Türk kripto para borsalarını ödeme alma veya gönderme aracı olarak kullanamazsınız.
  • 02-08-2022, 21:35:11
    #9
    SEO Expert
    mikbalavseren adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    2021'de TCMB tarafından "Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik" yayınlanmıştı. Muhtemelen bundan dolayı belge talep edildi. Türk kripto para borsalarını ödeme alma veya gönderme aracı olarak kullanamazsınız.
    ödeme alma/yapma için kullanmıyorum zaten, yabancı borsa hesabımdan paribu'ya çekiyorum, ve bunu 2-3 yıldır yapıyorum, kullandığım cüzdan adresleri bile aynı.