Nonhomaiperso adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
İşlemci Isınma Sorunu-Chia Madencilik
15
●279
- 02-06-2021, 09:56:10Çok etkiler. Forumda ağzı olan konuşur yazar.Okumanya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazan kişi kim bakmaz.. saygisizlik diz boyu..
Tw bağlanıp sıcaklığa müdahale edecekmiş...
Geçmişte aynısını Çok yaşadım.
Ne zaman power yükselttik problem düzeldi.
Deneyiniz - 02-06-2021, 17:48:57Üyeliği durduruldubana bi anlat power gücü ile işlemci sıcaklığının alakasını ?residense adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 02-07-2021, 00:08:32Hocam son durum.nedir?Okumanya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 02-07-2021, 08:42:46Plotlama işlemini Madmax kullanarak mı yapıyorsun yoksa gui üzerinden mi.Okumanya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İLk önce plotlama işlemini artık madmax kullanarak yapmaya başla. Hem süre açısından hızlandı hem de SSD kullanım azalması. Madmax Faz-1de full işlemci kullanır faz-2de azaltır işlemci rahatlar.
İşlemcinin ısınması ile alakalı olarak eğer plot için sistem topladıysan intel işlemcide mutlaka sıvı soğutmaya geçmeni öneririm. Yada kule tipi ama çok ses yapacaktır bir fan kullanman gerekiyor. Stok fan senin ihtiyacını görmeyecektir.
Plotlama işlemi sırasında bilgisayarın anlık voltaj değerinin takip etmeni öneririm. Eğer 60derece olduğu zaman ki voltaj gücü ile 90derece olduğu voltaj gücü aynı kalıyorsa yani artamıyorsa muhtemelen üst mesajlardaki @residense; arkadaşın dediğin gibi psu güçlendirmesi yapabilirsiniz. Çünkü fan bir sonraki kademeye geçemiyordur.
Bir diğer sorun. Yeni kasa olduğu için termal macunda sorun olmuş olabilir. Bunu da kontrol etmeni öneririm.
Kasaya vantilatör fan vurduruyorum demişin. Kasanın kapaklarını açmanı öneririm ve mutlaka hava sirkilosyonu sağlaman gerekiyor. - 06-09-2021, 16:50:25Teşekkürler hocam bilgilendirme için. PSU gücünü arttırdım sorun çözüldü. @residense; ayrıca teşekkürler.
oflibaba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle