• 25-02-2021, 17:20:13
    #82
    1500 yıl önceki bir kuralla 1500 yıl sonraki durumu yasaklamak veya izin vermek 😂
  • 25-02-2021, 18:10:24
    #83
    Açık söylim diyanet resmen haram bile dese, aramızdaki eğer bitcoin kullanan 5 vakit namazında müslüman geçinen arkadaşımız gene bırakmayacaktır haram değil demeye devam edecektir. Çünkü din artık milletin psikolojisini rahatlatan çıkarına değdimi sallanmayan bir olgu.
    • Wraith
    Wraith bunu beğendi.
    1 kişi bunu beğendi.
  • 25-02-2021, 18:48:00
    #84
    Bozo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bu konu hakkında hayli kızgınım, teknolojiyi bir yana.. bilgisayarın mouse'u ile ilgili olmayan bazı çok bilmiş hocalarımız haram olduğunu söylemişti yıllar önce..

    ben bir müslümanım. benim hiç bir kimsenin fetvasına ihtiyacım yok. Allah bana akıl vermiş, rehber olsun diye kuran indirmiş, peygamber göndermiş.. ben bu teknolojiyi 5 yıldır hergün inceliyorum ve herşeyini biliyorum. dijital varlıklar haram olamaz.

    ben şuna kızıyorum aslında, yıllar sonra tüm dünya bunu kabullendiğinde ve dijital olarak maaşlarımızı almaya başladığımızda, bu fetva veren sözde hocalar utanacakmı cahilliklerinden?

    hiç sanmıyorum
    Tebrik ediyorum. En aklı başında yorum.
  • 25-02-2021, 19:32:50
    #85
    Şimdi çok değişti herşey.
    Faizin ismini bile kar payı/vade farkı diyerek helalleştiriyorsunuz.
    Çok zekileştiniz.
    Bu zekiliğin de karşılığını alıyorsunuz, görüyoruz son model jiplerle gezenleri.
    Dünya değişiyor, siz de değişiyorsunuz.
    Bitcoini de sen haram desen de helalleşir yakında rahat ol.
    Dijital altın gibi birşeyi dilinize dolasalar tamamdır.
    Neler yasaktı neler.
    İnsanları kutuplaştırmak, nefret kusmak, fitne çıkarmak, hoşgörüsüzlük, yolsuzluk, adam kayırmak, devletin malını peşkeş çekmek, kul hakkı yemek...
    1* yıl önce...
  • 25-02-2021, 21:40:11
    #86
    Buna kesin olarak hiç kimse cevap veremez. Verse bile ben asla itimat etmem. Vicdan sahibi bir insan bunun cevabını kendisine rahatça verebilir.

    Sonuçta haksız kazanç değil , kumar da değil. Siz haram diyorsanız almayın.Bana göre değil vicdanım da rahat alırım , kimseyi de ilgilendirmez , kimse de haram ilan edemez.
  • 25-02-2021, 23:00:16
    #87
    Bı tartışılır bence doğru cevabı yok. Hatta şükür elhamdülillah müslümanım ama bence faizde haram değil. Elbet bir arkadaş çıkıp kuranda yazıyor diyecektir. Onun içinde kendimce açıklamam var.
    Bu arada 1 TL bile faizde param yok. Zaten faize verilecek param hiç olmadı