BTC: Geleceğin para birimi mi yoksa günümüzün Ponzi'si mi?
19
●482
- 07-01-2021, 11:14:11Bir devlete veya bir devletin merkez bankası başkanının iki dudağına bakacağıma bilgisayar yazılımına güvenirim daha iyi 😌
- 07-01-2021, 11:15:41Şimdi ponzi veya değil demek için taa ilk insanların takas sistemine ve sonrasına bakmak lazım.
Elma ile ekmek takaslanıyordu, sonra altın sikkeler kullanarak alışveriş yapıldı; bir gün bir bankacı altınlara karşılık bir kağıt parçası dağıtmaya başladı. Banknotlar çıktıktan sonra ise ülkeler el altından fazla para basarak kendilerini rahatlatmak istedi ama Amerika örneğinde olduğu gibi adamlarda o kadar doları karşılayacak bir altın rezervi yok
BTC ise madencilikle kazılan, altına benzer ama hiçbir otoritenin engelleyemediği bir kripto para biçimi. BTC yönetilemediği için ponzi olamaz, çünkü bir hiyerarşisi yok; sadece madenci ve traderlar var ki ikisi de aynı cüzdan ve aynı yetkide olduğundan teknik olarak ponzi sayamayız.
Ne olur, bir gün belki insanlar yine takasa döner ve işte o zaman cidden BTC patlar çünkü artık hiçbir anlam ifade etmez ama insanların takasa geçme ihtimali çok çok düşük ki o duruma gelmek için dünya savaşı çıkması lazım.
Büyük ihtimalle bu yüzyılda sorun çıkarmayacaktır. - 07-01-2021, 11:16:282017 ve 2018 de güzel para kazandım fakat Quantum bilgisayarin üretildiği bir ortamda kimse o Blockchain zincir ve şifrelerinin kirilamayacagini iddia edemez.
Quantum Bilgisayar
Örneğin 3 yıl önce altcoinlerden ripple'ın en güvenli para birimi olduğu iddia ediliyordu ülkemizde Akbank dahil dünyadaki bir çok bankanın ripple'a güvendiği ve onunla calisacagi söyleniyordu bugün ise hali ortada.
Bitcoin kısa vadede belki 100.000 doları da aşar çünkü doların bitirilmek istendiğini aşikar ama devletlere bile regülasyon imkanının verilmediği bir sistemde, olan vatandaşlara olur. Gireceklere tavsiyem vur kaç yapsınlar
Kimse net tahminlerde bulunamaz böyle bir sistemde ama
Buna bulasmayi düşünenler şu sahsi takip edebilirler
Alanmaster - 07-01-2021, 11:21:182013 de ilk btc ile tanıştığımda da bu tarz yorumlar vardı. O zaman 10.000 TL ye 750 TL den 13 adetten biraz fazla btc almıştım. Boyle yorumlar görünce kısa süre içinde %50 artınca 1100 TL civarında hepsini satmıştım. Ponzi toplayacak falan derken 6000 TL oldu. Hiç bir ticari varlık böyle bir kazanc sağlamaz diye yorumlar yapıldı. 6000 TL de aldım 7200 de falan verdim 30.000 TL oldu.
30.000 TL de aldım 20.000e falan düstü satmadım 45000 de geri verdim. Sonra 70.000 TL de falan aldım 40.000 TL ye kadar düştü. Elimde tuttum 90.000 TL de falan geri verdim. Sonra bir daha Btc almadım hep alt coinlerle ilgilendim.
Diyeceğim o ki, 750 TL iken de bu konuşuluyordu. 10.000$ kende konuşuldu. Geçen hafta 33.000 den 28.000$ e düşünce de insanlar feryat figan patladı battık falan dedi. Bugün 37.000$. Bu yarın 25.000 olmayacağı anlamına gelmediği gibi yarın 50.000 dolar olursa kimsenin de şaşıracağını sanmıyorum. Çok volatil bir dijital para.
İstanbul Levent'i bileniniz muhakkak vardır. 1970 lerdeki fotograflarına bakınca dağ başında bir bölge, o zaman hasbelkader insanlar ilgilenmiyorken oralardan arsa alan sonrasında milyoner oldu. Sanal para işi de biraz ileri görüşlülük ve cesaretle ilgili sanıyorum.
Lafta değil sadece 2013 yılında aldığım ilk btc lerimi tutsam sadece 10.000 TL ile şuan bende milyonerdim.
Yaşadıklarımı anlatmak istedim. Btc bazında konuşursak ister dolar ister tl bazında bundan önce hangi tarihte alınırsa alınsın beklemeye cesaret edenlerin zarar etmeden sattıklarını hatta aldığı meblağa göre dehşet karlar elde etmiş olabileceğinden bahsettim. Kimsenin görüşünü değiştirmek gibi bir misyonumda yok dolayısıyla YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. - 07-01-2021, 12:09:22Bu bağlantıyı incelemenizi tavsiye ederim. https://bitcoin.org/bitcoin.pdf
- 07-01-2021, 16:24:58Maxigeyik konusu sandım. Bitcoin piyasa değeri olarak koskoca Alibaba'yı geçti ki Teslayı da geçecek sen onu tosuncukla kıyaslıyosun
- 07-01-2021, 16:29:31Piyasa değeri insanların o metaya verdiği değerle ilgilidir ve insanlar kısa vadede duyguları ile hareket ederler; gerçek değeri zamanla oturur. Sizin gibi düşünenler de, 1 milyar lira toplayan "koskoca" Çiftlik Bank'a gözlerini kapatıp paralarını yatırmışlardı. Kısaca sonu nasıl olacak hep beraber göreceğiz.
burak_owski adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 07-01-2021, 16:41:04Tavuk beslemeyerek zengin olacağını düşünen insanlarla hala bitcoin yatırımcısını kıyaslıyorsun. Araştırmadan yorum yapmak pek sağlıklı değil. Cennetten arsa satın aldığına inanan bir milletin dolandırılmasını çok normal. Bitcoin inerde çıkarda bu arz talep meselesi ama bitcoin sen bana paranı ver onu 10 katı geri al demiyor. Bitcoin'de aynı dolar gibi zararda ettirebiliyor karda ettirebiliyor. Çiftlikbankta zarar yoktu sadece kar elde etme vardı böyle bir sistemin patlaması çok doğal. Neyse sen bir gün haklı çıkacağım umuduyla devam et belki bir gün haklı çıkarsın
the_white adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
