Hocam son olarak şunu soracağım; elektronik tamir dükkanımız var. 6-10 bin arası iyi bir cihaz toplayıp alt kata koymayı düşünüyorum. Hem soğuk oluyor orası. Bu cihazın bütün sıcaklığını veya sadece ekran kartlarının sıcaklığını uzaktan yazılımla takip etme şansımız var mı ? (Teamviewer'dan bahsetmiyorum. Anlık mobil uygulama, anlık web sitesi üzerinden vs. )
Bide cihazın yanında her an olamayacağım için cihaz çok ısınırsa uzaktan raspberry pi ile gücü kesebilirim sanırım. (Yangın çıkma olasılığına karşı)
Bu cihazlar 80 derecede calismiyor hocam. Piyasada boyle bir algi var. Evde sistemin bulundugu odada petek kapali yani buz gibi icerisi. Fanlarim %45 civarinda seyrediyor ve ortalama sicaklik 55 derece falan. Cok sicak yaz gunlerinde ise bahsettigim oda inanilmaz gunes aliyor oturdugunuz yerde terlersiniz. %60 yapiyorum yazin fanlari. Ortalama 58-59 derecede çalışıyor. O derece zaten GPU nun bulunduğu yer.
Disinda kalan bakir borulara dokundugunuzda alacaginiz sicaklik 40 derece civari olur maksimum.
Yangin olayi cok zooor. Tekrarliyorum cok zor. Onun yerine is yerinize ya da evinize sigorta yaptirin. Policenize evdeki cihazlarin yaninda bunu ekletin. Yillik 300 lira falan olmasi lazim. Bu cihaz olmasa dahi hirsizliga karsi da evinizi korur, maddi zararinizin %80 ini karsilar.
Takip olayi icin bir yazilim var mi bilmiyorum hic. Ama ben baska bir sey yaptim.
15 dakikada bir ekran goruntusu alip yaptigim sisteme fotografi yukluyor yazilim. Ekranda sapphire trixx ve dos (madencilik yapilan ekran) oluyor. Onlarin fotosunu 15 dakikada bir alip yukluyor.