• 22-11-2013, 12:54:18
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    AsInvestment adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    kardeş ben epey bir araştırma yaptım bu konuyla ilgili...

    benim mesajımı düz olarak anlarsan yanılırsın ve mantıksız olur o ama şöyle bakmanı tavsiye ederim :

    ponzi şemalarında ortada bir mal olmaz sadece para piramidi vardır ; keza bitcoin de de öyle. Gerçek birşey yok , hayali bir para birimi alınıp satılıyor.

    ponzi kolay yoldan çok hızlı para kazanmayı kanınıza işler , keza bitcoinde öyle.

    ponizde piramidin üst tabakaları , sisteme önce dahil olan insanlar bu işin kaymağını yer , keza bitcoinde de öyle.

    daha da arttırabilirim bitcoin birçok yönüyle ponzi şemasını andırır . Hatta araştırırsanız bununla ilgili ekonomistlerin yazdığı yazıları görebilirsiniz. Çok derin araştırmaya gerek yok , ingilizceniz var ise wiki de bitcoin diye aratırsanız bu konuyla ilgili yazılar bulabilirsiniz.

    Ben kimseye saygısızlık etmek istemem , hele ki böyle bir konuda. Bende de hem btc hem ltc var , ama olayı böyle algılarsak karımızı yaptığımızda çeker gideriz hem para kazanırız hemde olası kötü senaryoda yaralanmayız.

    piramadin son halkasında olduğumuzu düşünmüyorum , hatta yeni başladığını ileriki dönemlerde daha da prim yapacağını düşünüyorum. Ama gidipte 2 yıl hiç bakmayacağım derseniz o sizin bileceğiniz iş..
    aynı mantıkla borsa da saadet zinciridir, reel bir şey yok ve önce girenler para kazandılar. )
    absürd
  • 22-11-2013, 21:37:03
    Üyeliği durduruldu
    qwertyuo2000 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    aynı mantıkla borsa da saadet zinciridir, reel bir şey yok ve önce girenler para kazandılar. )
    absürd
    Borsada reel birşey yoksa , Tüpraş hissesi ne oluyor kardeş ? ha o öylesine insanların kafasından kodladıkları bir yazılım mı ? Yoksa reelde körfezde bulanan türkiyenin tekeli , koçun fabrikası mı ? Borsada hisse senedi alınca ne oluyor , o şirkete ortak mı oluyorsun yoksa ? Babayiğitsen gidersin milyarlarca lot hisse alırsın iki gün sonra yönetim kuruluna katılmanızı bekliyoruz diye haber gelir.

    kardeş sen boşver borsayı falan al bitcoin ehhh ileride köşesin
  • 22-11-2013, 21:48:39
    AsInvestment adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Borsada reel birşey yoksa , Tüpraş hissesi ne oluyor kardeş ? ha o öylesine insanların kafasından kodladıkları bir yazılım mı ? Yoksa reelde körfezde bulanan türkiyenin tekeli , koçun fabrikası mı ? Borsada hisse senedi alınca ne oluyor , o şirkete ortak mı oluyorsun yoksa ? Babayiğitsen gidersin milyarlarca lot hisse alırsın iki gün sonra yönetim kuruluna katılmanızı bekliyoruz diye haber gelir.

    kardeş sen boşver borsayı falan al bitcoin ehhh ileride köşesin
    borsa istanbul olmasın da türev piyasaları olsun, altın olsun.
    dünyada altından binlerce kat az bulunan ama onun binde biri değerinde olan elementler var.
    altın neden değerli?
    tek bir açıklaması var binlerce yıldır insanoğlu talep ediyor çünkü.

    bir kaç aydır paramı 3 e katladım köşeyim tabi
  • 23-11-2013, 00:15:07
    Kim ne derse desin paramı riske atmadan hemen bankaya çekerek yoluma devam ediyorum, 15 dk önce kız arkadaşımada iPhone 5S siparişi verdim bitcoin den kazandığım parayla. Hırslanmayıp, tüm parayla bitcoine girmeyince, tabloya uzaktan bakılabilince gayet güzel kar getirebiliyor.
  • 24-11-2013, 14:01:07
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    http://www.unic.ac.cy/news-and-event...1#.UpHqFcSne9S

    Burada ki habere göre ilk kez bir üniversite harç ödemesini BitCoin ile yapacak. Lefkoşa Üniversitesi (G.Kıbrıs) dünyada bir ilke imza attı.
  • 24-11-2013, 22:33:00
    btcturkten alip sattigimiz parayi surekli trdeki hesabimiza ceksek yuklu miktarda olsa bunun vergisini vermemiz gerekir mi?

    maliye ilerde bu yuklu miktari gorurse sorar nedir bu diye? bu gelen para icin vergi vermemiz gerekir mi?
  • 24-11-2013, 22:41:24
    Üyeliği durduruldu
    hocam skype boraseren@hotmail.com lütfen bilen biri bana yardımcı olsun
  • 25-11-2013, 20:45:30
    Bu 3 günde xpm çok iyi kazandırdı. Nerdeyse 3'e katlandı. Keşke tüm domainlerimi satıp xpm alsaydım
  • 25-11-2013, 21:35:17
    Bugün açıklama geldi, işin özeti kullan ama mağdur olursan bana ağlama birde yakinda vergi düzenlemesi de geldimi tam olur.

    BDDK'dan yapılan açıklamada, son dönemde bazı basın yayın kuruluşlarında ve internette herhangi bir resmi ya da özel kuruluş tarafından ihraç edilmeyen ve karşılığı için güvence verilmeyen sanal para birimi olarak bilinen "bitcoin" hakkında çeşitli haberlerin çıktığı hatırlatıldı. 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun'un 27 Haziran 2013 tarih ve 28690 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

    "Kanunun geçici 1. maddesine göre bu Kanunda öngörülen yönetmelikler, Kanunun yayımı tarihinden itibaren bir yıl içinde hazırlanarak yürürlüğe konulacaktır. Kanunun geçici 2. maddesine göre ise Kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla ödeme hizmetleri sunan ya da elektronik para ihraç eden ve bu Kanun kapsamında ihdas edilen ödeme veya elektronik para kuruluşu kategorisine dahil edilebilecek olan kuruluşlar, Kurumumuzca çıkarılacak ilgili yönetmeliklerin yayımı tarihinden başlayarak bir yıl içinde Kurumumuza baş vurarak gerekli izinleri almak ve uygulamalarını bu düzenlemelerde yer alan hükümlere uygun hale getirmek zorundadır. Herhangi bir resmi ya da özel kuruluş tarafından ihraç edilmeyen ve karşılığı için güvence verilmeyen bir sanal para birimi olarak bilinen bitcoin, mevcut yapısı ve işleyişi itibarıyla Kanun kapsamında elektronik para olarak değerlendirilmemekte, bu nedenle de söz konusu Kanun çerçevesinde gözetim ve denetimi mümkün görülmemektedir."

    "Sanal paralar, yasa dışı faaliyetlerde kullanılabilir" Diğer taraftan, "bitcoin" ve benzeri sanal paralarla gerçekleştirilen işlemlerde tarafların kimliklerinin bilinmemesinin, söz konusu sanal paraların yasa dışı faaliyetlerde kullanılması için uygun bir ortam oluşturduğuna dikkati çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

    "Ayrıca bitcoin, piyasa değerinin aşırı oynak olabilmesi, dijital cüzdanların çalınabilmesi, kaybolabilmesi veya sahiplerinin bilgileri dışında usulsüz olarak kullanılabilmesi gibi risklerin yanı sıra yapılan işlemlerin geri döndürülemez olmasından dolayı operasyonel hatalardan ya da kötü niyetli satıcıların suistimalinden kaynaklı risklere de açıktır. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına, yukarıda belirtilen hususların duyurulmasında ve bu çerçevede bitcoin ve benzeri sanal paraların barındırdığı muhtemel risklerin kamuoyuna hatırlatılmasında fayda mülahaza edilmektedir."

    HTC EVO 3D X515m cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi