• 01-03-2021, 13:30:44
    #10
    Borsaya vergi gelirse ekonominin alacağı darbeyi düşünemiyorum. Kriptoya koyacakları vergi de anca parayı banka hesabınıza çektiğinizde geriye yönelik olarak falan olabilir herhalde.
  • 01-03-2021, 14:10:30
    #11
    Bu açıklama geldiyse yakında vergiyi de açıklarlar. Vergiyi türk borsaları aracılığıyla alım satımlardan, para çekim taleplerinden keserek alacaklardır. Yani her işlem başına borsaya komisyon ödersiniz ve bir miktar da devlete vergi ödersiniz. Çünkü devletin sizin elde ettiğiniz karı takip etmesi zor olacaktır. Ya da alternatif olarak türk borsalarının para çıkışlarını kontrol ederek, banka hesabına ödeme alan herkesin kapısını çalacaklardır.

    Artık P2P işlemler daha da yaygınlaşacaktır diye düşünüyorum. Türkler yabancı borsalara kayacaktır. En büyük sorun, yabancı borsaların da türk vatandaşlarından vergi toplamaya başlamasıyla yaşanabilir.
    • Aykut_
    Aykut_ bunu beğendi.
    1 kişi bunu beğendi.
  • 01-03-2021, 14:29:50
    #12
    kambiyo kripto vergisi gibi bişey getirirler türk borsalarına alım-satım-çekimlerde vergi getirirler başka bişey olamaz geriye dönük vergilendirme yaparsalar saçmalığın daniskası olur mahkemelerde iptal edilir zaten

    ayrıca ben etherumdan 10 binden fazla zarar ettim yüce devletimiz zararımı karşılasın o zaöan