1 aydır eleman bulamıyorum !
102
●11.810
- 06-08-2022, 23:32:466500 TL çok komik bir rakam. Asgari ücretin üzerinde gözükse de yol ve yemek dahil olunca asgari ücretin altında oluyor. Ürün yerleştir, araçtan ürün indir... Bunların olacağına hepimiz eminiz. Şok çalışan müşterimiz var her gün tost yemek zorunda kalıyor. Tasarruf olsun diye..
- 07-08-2022, 00:27:58Günde 8 saati haftada 45 saati geçmeden bir firma personel arasın asgari ücretle orayı yıkarlar, fakat öyle iş yeri yok denecek kadar az ne yazık ki bu tarz bir kurumsal markette tabi binlerce çalışanına böyle güzel bir imkan, olanak veriyor mudur tabi ki hayır. Haftalık 45 saat o kadar güzel bir limit ki günde 9 saatten normal şartlarda 7 günde 5 gün çalışma, 2 gün tatile denk geliyor. Sormak lazım tabi işverenlere bu 45 saat, nasıl oluyorda haftada 6 günden 10 saatlere dönüşebiliyor?VBuMaSTeR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 07-08-2022, 08:23:10Merhaba,
herkes maaşı az buluyor, arkadaş asgari ücret belli 5500 TL. Mühendisler, mimarlar bile asgari ücretle iş başı yapıyor ki bu gayet doğal, market çalışanına aylık 10 Bin TL mi maaş verecekler? O zamanda market çalışanı 10 Bin TL alıyor, ben mühendis olmuşum 20 Bin TL isterim dersiniz. Hayat şartları belli, ülkenin koşulları belli, şu anki duruma göre ideal maaş budur, hayal aleminde yaşamayın. Kölelikmiş güya, o zaman çalışmaya kölelik olarak bakıyorsunuz demektir ama kapitalist bir düzende yaşadığımızı da unutmayın. Komünistler şuraya buraya diyecek bir ülke de kalmadı artık. Ülkenin ekonomik durumu kötü, alım gücü düşük diye iş verenler ne yapsın? Hayat şartları sadece emekçilere mi zor? Son bir kaç yılda kaç firma kapanış yaptı, ileride çalışacak firma kalmayınca yine suç işverende bulunur. Adam sanki aylık 2500 TL ücretle çalışacak eleman arıyorum diye ilan açmış gibi bir tepki görmüş resmen.