Selamlar,
Sıfır sermaye ile gerçekten para kazanan var mı?
İnternetten yapılabilecek, başlangıçta bütçe gerektirmeyen iş fikirlerinizi merak ediyorum.
Gerçekten işe yarayan öneriler paylaşırsanız sevinirim.
Sıfır sermaye ile gerçekten para kazanan var mı?
15
●1.166
- 22-03-2026, 01:30:58SIFIR ile kazanmak açıkçası pek mümkün değil. mutlaka bir yerde sıfır olmayan bir şey vardır.
ancak naçizane önerim aylık 20usd'lik bir yapay zeka aboneliği alıp, aklınızda her ne varsa onu oluşturduktan sonra bütçenizle doğru orantılı şekilde reklam vererek gerçekten bir fitili ateşleyebilirsiniz. - 22-03-2026, 01:54:51Yani zaten çoğu kişi sıfırdan başlıyor burada. Ben öğrenciyken başladım web işlerine, web üzerine olan bütün amelelik işleri yaptım. Sonra değer katabileceğim bir şeyler oluşturmaya başladım.
Kısacası çalışan çabalayan insana, bir şeyler öğrenmek isteyen insana iş çok ama bana para kazanacak bir şeyler önerin diyen insana iş yok.
Burada yüzlerce farklı iş kolu var, bunu ben de yaparım dediğin birisini seç, aç konunu çok zor iş değil... - 22-03-2026, 02:22:46Sıfır sermaye ile para kazanılmaz, çok düşük seviyede de olsa sermayen olmalı. Webden çeşitli tasarım veya yapay zeka araçları ile para kazanıyım bile desen, illa ki paralı birkaç üyelik alman lazım.
Hizmetini veya işini satmak için freelancer platformlara üye olman lazım, ön plana çıkman için premium üyelikler alman lazım.
En az sermayeli iş bu devirde dijital iş, ama onun bile sermayesi minimum 6 aylık 8-15.000 TL aralığında. 250-300 Usd kadar başlangıç paran olmazsa internette de özgün içerik üretmen çok zor olur.
Mesela teknik bilgin varsa (makine,elektronik vb.) Proje çizip veya danışmanlık verip sıfır sermaye ile gerçek anlamda iş yapılıyor. Çünkü teknik bilgi gerektiren konularda illa ki bir bilene gidiyor insanlar.
Onun haricinde pazarda su satayım desen bile toptan su alacak paran olmalı
Sıfır sermaye ile sadece teknik yetkinlikler ile para kazanılır. Onun haricinde imkansız. - 22-03-2026, 02:24:45İlk satisim bir YouTube Kanalıydi 4500 liraya satmıştım çok iyi hatırlıyorum 2023 r10 bilmiyordum hesapsat diye bir sitede 60 satışım mevcut.