• 07-03-2026, 22:58:19
    #1
    Kısa kesip vaktinizi almayayım. E-ticarete girmeye karar verdim ama herkesin yaptığı "telefon kılıfı satayım, tekstile gireyim" mantığından ziyade, gerçekten sürdürülebilir bir şeyler yapmak istiyorum.


    Biraz bütçem ve hırsım var ama tecrübenin parayla satın alınamayacağını biliyorum. Bu yüzden işin mutfağında olan sizlerin fikrini almak istedim:

    • Sektör: Şu an "şuna girersen kesin batarsın" dediğiniz veya "burada hala boşluk var" dediğiniz bir kategori var mı?
    • Model: Stoksuz (Dropshipping) başlayıp nabız mı ölçmeli, yoksa ufaktan niş bir ürünle stoklu girip markalaşmalı mı?
    • Hata Payı: "Ben yaptım sen yapma" dediğiniz en büyük tecrübeniz nedir?

    Reklam ajansı kovalamıyorum, gerçekten bu işin tozunu yutmuş arkadaşlardan samimi birer cümle bile gelse benim için altın değerindedir.
  • 07-03-2026, 23:04:22
    #2
    Selamlar hocam,

    Öncelikle 'şu üründen alayım' düşüncelerinden uzak kalınmalı, sermayenin yalnızca çok düşük bir miktarı ile ürünler alınmalı; senet ile iş yapılmamalı, tutulması olasılık dışı sözler verilmemeli, pazarlama kanalları doğru seçilmeli.

    Sosyal Medya Pazarlaması, Sürdürülebilir Markalaşma, E-Ticaret ve Markalaşma konularında profesyonel destek almak isterseniz de her zaman ulaşabilirsiniz.
  • 07-03-2026, 23:07:55
    #3
    Hocam dropshippğing ile nabız ölçebilirsin düşündüğün ürünler için ama kar oranı çok çok düşük, sadece hacmi görmek için kullanabilirsin. Ayrıca maliyetleri iyi hesapla, yatırım yapıp çok kalem üründe stoklu gireceksende en baştan sistemini, otomasyonunu oturt. param olunca yaparım dersen o zamna kadar herşeyin karmakarışık olabilir. Ürün olarakta kedi, köpek maması ve evcil haycan ürünleri öneririm, para verip stoklu mal alabilir ve diğer satıcılardan ucuza satabilirsen garanti satış ürünüdür, herkes evcil hayvanına bişeyler almak zorunda çünkü, marka mamayı en ucuz satandan almak isterler tabiikide, ama bu ürünler çok çok maliyetli tabiiki