E-ticaret yedek parça fikri sizce nasıl?
13
●982
- 01-09-2024, 18:15:03Çalıştığım yerin müşteri portföyü çoğunlukla oto yedek parça üretimi yapan firmalar. Müşterilerin nerdeyse hepsine eticaret sitesi açıldı. Yurt içi / yurt dışı güzel satışları var. Hem fabrikadan toptan hem de siteden perakende satışları oluyor. Dükkanınız varmış zaten internette de bir yeriniz olsun. Zararı olmaz faydası olur ama siteyle ilgilenmeniz lazım çünkü seo da rakibiniz çok olacak. Araç marka, model, ürün adı veya oem aramalarında biyerlerde kendinizi göstermelisiniz o yüzden seo'ya da ağırlık vermenizi tavsiye ederim.
- 03-09-2024, 15:34:44Bugün;TheCaspeR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1993 Elantra motor malzemesi- Ordu/ Fatsa
2017 Dokker motor malzemesi Ankara
2001 Bongo ağır bakım malzemesi Denizli
1998 Proton kaporta malzemesi Konya
satışlarım oldu. Hiç birini tanımıyorum, onlar da beni tanımıyor. Hiç bir pazar yerinde üyeliğim yok ama satıyorum. 3 yıl uğraştım ama hiç SEO yapmadım. Para da harcamadım. Klips, yağ, balata, motor malzemesi, kaporta aklına gelecek her parçanın satışı oluyor. Bütün parçalar elimde yok. Tedarik sürem oluyor ama müşteri paraya bakıyor. 3800 olan malzeme bende 3500 ise bekler. Yarın Ankara'ya Civic için sıyırıcı göndereceğim internette 3800 lira, ben 3000 lira dedim ve beni 1 ay bunun için bekledi.
Mekanik, kaporta ayırt edilmez Türkiye'de her şeye ihtiyaç var. Fatsa, Denizli, Konya, Manavgat sürekli iş yaptığım tamirciler var. Hatay, Edirne, İstanbul, Ankara, İzmir sürekli iş yaptığım kaportacılar var.
Stokta olanı elimden gönderiyorum, olmayanı sipariş verip gelince gönderiyorum, kimi firmalar izin verdiği için firmadan direkt müşteriye gönderiyorum. Bu da süreci hızlandırıyor. Pazaryerleri bana göre olacak şey değil. 1000 liralık malı, 1100 liraya satmak varken pazaryeri komisyon alacak diye 1400 TL'ye satmak zorunda kalıyorsun. Bu da hoş değil. O yüzden direkt temasla satmak mantıklı. Perakendeden daha iyi e-ticaret çünkü para peşin, vade yok. Hata yapmak senin elinde, yaparsan mal geri döner. Şaseden teyitli iyi kontrol etmek gerekli. - 04-09-2024, 23:11:55Mekanik ve aksesuar olarak muhakkak yap derim.
Tabi bilmiyorum benim mantığım sadece bakım malzemesi set halinde satmak
Motor yağı yağ filtresi polem filtresi hava filtresi şeklinde araca göre ürün.
Ben bunu yapacağım. Tabi basit şekli bu detay kısmı can alıcı noktası ayrı.
Bu şekilde ilerlersen daha efektif bir başlangıç olacaktır