• 05-05-2006, 23:38:59
    #10
    SweetDreams adlı üyeden alıntı:
    Geçtiğimiz aylarda siteme kitapyurdu reklamlarını ekledim. Hesabımda 100 ytl oldu. 2 kere mail atıp nasıl kitap alacağım hakkında bilgi istedim. Sanki editör benmişimde bana soru soruyorlarmış gibi cevaplar geldi. Neyse telefon açtım, bana dedilerki biz ortaklık kısmıyla ilgilenmiyoruz. Lütfen editöre mail atınız dediler. Neyse geçti zaman. Sonra ödeme istedim. Ödeme gelmedi.

    Aradan zaman geçti. 200 Ytl birikti. Dün mail geldi. Sitenizde tıklama oranına göre satışların az olması nedeniyle satış komisyonlu ortaklığa alındıınız. Bende dedim ödeme istemiştim, yaparmısınız dedim? Aldığım cevap : Sitenizden yapılan satış fiyatı, tıklamalardan fazla olmalıdır. 200 milyona 80 milyon olduğu için ödemenizi yapamıyoruz dediler. Bende dedimki reklamların üstüne sitemize destek olmak için lütfen kitap alınız yazmıyorum dedim. Kullanıcıya zorla tutup kitapta satamam. Ben reklamınızı yayınlıyorum, kullanıcı ister alır ister almaz dedim.

    İşin saçma kısma bana önceden böyle deselerdi bütün sayfalarıma kitapyurdu reklamları koyup siteleri yavaşlatmazdımda belirli kısımlara koyardım. Soruları yanıtsız bırakıyorlar. Saçma saçma cevaplar veriyorlar. Sonra belirli zaman geçip para birikincede ödeme yapamıyoruz diyorlar.
    Aynı şekilde telefonlara cevap vermiyorlar, cevap verilse dahi editörlerimiz bu konuda mail ile çalışıyorlar mail atın diyorlar. Hasaptaki para 300'ü geçti ve halende artıyor. Parayı alamıyacam kesin kitap olarak bu parayı nasıl tahsil edebilirim. Yani bu para ile nasıl kitap alırım. Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
  • 06-05-2006, 01:26:45
    #11
    Üyeliği durduruldu
    bende ödeme alamadım yerine ödeme kadar kitap satın alarak kurtardım. öylesine böylesi yakışır...
  • 06-05-2006, 02:48:53
    #12
    Üyeliği durduruldu
    RamseS adlı üyeden alıntı:
    bende ödeme alamadım yerine ödeme kadar kitap satın alarak kurtardım. öylesine böylesi yakışır...
    Aynen

    ama artik kitap da aldirtmiyorlar. Bir takim oran hesaplari felan. Kaldirdim zaten coktan. DEdiginiz gibi de siteyi yavaslatiyor
  • 06-05-2006, 12:41:47
    #13
    Misafir
    Kitapyurdu şu anda satışlar tıklamayı geçmeden ödeme veya kitap alamazsınız diyor. Benimde tıklamalardan 255 ytl, satış 82 ytl.

    Geçen gün sağlam bir mail yazdım laftan anlamadılar. Bir gün bürolarına gidicem bakalım editörü bana okuma özürlü dedi. Benmi okuma özürlüyüm o mu anlama özürlü belli olcak.

    Benim söylediğim sözler aynen şöyle. Hesabımda belirli bir ücret birikene kadar açtığım hiç bir telefona bilgi içeren cevap verilmedi. Yazdığım hiç bir maille doğru düzgün cevap verilmedi. Geçiştirici mailler yollandı ve reklam yayınlanmasının devam edilmesi sağlandı. Şimdi 250 Ytl oluncamı ödeme yapamıyoruz diyorsunuz. Daha önceden sorularıma adam gibi cevap verseydiniz reklamları sitemden kaldırırdım. Ben neden her sayfamı boşu boşuna 8 saniye yavaşlatayım. Manyakmıyım ben. Sizin hiç bir ücret ödemeden, bedava reklam yayınlamak için yaptığınız bu amatörce, çömezce davranışınıza uyuz olduğum için bu parayı sizden alacağım. Bütün herkez aman be lanet olsun size diyip reklamları kaldırıyor ama kimse olayın üstüne gitmiyor. Sizde oh ne güzel ödeme almıyorlar diyip aynı şekilde devam ediyorsunuz dedim. Üye numaramı söyledim. Bilgilerim orda gönderiniz dedim. Tamam gönderiyoruz dediler hesap extranızı gönderiniz dediler. Gönderdim. Ödeme yapamıyoruz dediler tekrardan.

    Onlarında söyledikleri şey sözleşmede satışların tıklamayı geçmesi gerektiğiymiş.

    Benim söylediğim şey ise sözleşmeye lafım yok. Ama niye 250 ytl birikene kadar hiç bir mailime cevap vermediniz, geçiştirdinizde para birikince söylüyorsunuz.

    Ama bu parayı alıcam. Cağaloğlu'ndaymış büroları. Bi gün gidip çaylarını içicem.
  • 07-05-2006, 01:15:01
    #14
    Bu senenin başında bende aynı sorunla karşılaştım.
    Birikmiş olan komisyonu isteyince aynı tarzda, odeme yapamayız türü mail gelmişti.

    Kendilerine, bnm eski üye oldugumu, ve anlaşmada boyle bir maddenin olmadıgını; bu maddenin sonradan eklendiğini ve madde eklenmeden onceki komisyonumu odemeleri gerektiğini sert bir dille belirtmiştim.

    Sonrasında gelen mailde, 2006 yılı başında boyle bir uygulamaya geçildiğini, 2005 içinde biriken miktarı havale ile gondereceklerini belittiler.

    Sonuç olarak biriken Komisyonun %70 e yakın bir bolumunu tahsil etmiştim.
    Ve tabiki sonrasında da kaldırdım tum reklamlarını yayından.
  • 07-05-2006, 03:37:18
    #15
    arkadaşlar kitapyurdunun yerini biliyorum dandirikten bir yer basalım orayı benimde 6 YTL vardı. redkit alırım
  • 08-05-2006, 11:22:37
    #16
    Üyeliği durduruldu
    az kaldı şu paramıda vermezlerse basalım anasını satiyim..
  • 16-05-2006, 15:24:03
    #17
    Üyeliği durduruldu
    salla hocam kitap yurdu tıkları bile yazmıyorlar
  • 06-06-2007, 16:41:52
    #18
    bende gelirim benimde 8 ytl oldu yeni koymuştum bi 30 olsun kitap alamazsam kapatıcam. kitap da uyar bana.