• 11-03-2026, 13:59:46
    #1
    Selamlar, son zamanlarda forumda sürekli hesabı kapananları, "CB" "CS" (CyberSecurity) ihlali yiyenleri görüyorum. Çoğu kişi 2FA açınca veya hesabı işletmeye çekince kurtulacağını sanıyor ama olay o değil. Form basanlar profilinizdeki en ufak açığı, paylaştığınız bir kelimeyi bile kullanıyor.
    Öncelikle profil fotoğrafınızda sakın ünlü birinin yüzünü veya çok bilindik stok görsel kullanmayın. Yapay zeka bunu direkt "Taklit" veya "Kimlik Avı" olarak algılıyor, tek bir formla hesap anında uçuyor. Kendi çekiminiz olan özgün bir fotoğraf her zaman en büyük zırhınız.
    Biyografi ve öne çıkanlar kısmına da çok dikkat edin. "Business", "Reklam" gibi kelimelerin yanında özellikle "Config", "Termux", "Method" gibi siber güvenliği (CB) tetikleyecek terimler bulundurmayın. Form basanlar bu içerikleri kanıt gösterip hesabı "Siber Suç/Tehdit" kategorisinden anında uçurabiliyor. Algoritma bu kelimelere karşı çok hassas, direkt topluluk ihlali çakıyorlar.
    Ayrıca hikayelerde paylaşılan kısaltılmış (bit.ly vb.) linkler de büyük risk. "Oltalama" (Phishing) şüphesi uyandırdığı an, CB ihlaliyle hesabı geri dönüşü zor bir sürece sokuyorlar. Hesabın algoritma gözünde "Gerçek Kullanıcı" puanının yüksek olması lazım. Hiç paylaşım yapmayan, sadece izleyici modunda kalan hesaplar her zaman ilk hedeftir. Arada bir yüzünüzün olduğu veya özgün bir hikaye atın ki sistem sizin gerçek bir şahıs olduğnuzu, bot veya zararlı yazılım dağıtıcısı olmadığınızı onaylasın.
    Emeğinizin saçma sapan bir formla veya siber zorbalıkla gitmesine izin vermeyin.
    Herkese iyi ramazanlar,keyifli vakitler dilerim
  • 11-03-2026, 14:07:51
    #2
    Founder
    parmaklarınıza sağlık teşekkürler hocam
  • 11-03-2026, 14:30:27
    #3
    emeğinize sağlık fakat form kaldı mı hocam seneler önceydi formdan işlem atmak.
  • 11-03-2026, 14:44:57
    #4
    Elinize sağlık hocam başarılar
  • 11-03-2026, 14:50:21
    #5
    wenja adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    parmaklarınıza sağlık teşekkürler hocam
    Rica ederim hocam, faydalı olduysa ne mutlu. Bu aralar ortalık karışık, hesabı sağlama almak lazım. Takıldığın bir yer olursa yine buralardayım
  • 11-03-2026, 14:50:58
    #6
    greenrookie adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    emeğinize sağlık fakat form kaldı mı hocam seneler önceydi formdan işlem atmak.
    Hocam formlar kalkmadı, sadece yöntem ve algoritma değişti. Eskiden her form iş yapıyordu, şimdi sadece 'CyberSecurity' ve 'Taklit' tarafındaki açıklar üzerinden nokta atışı gidiliyor. Profilde belli başlı kelimeler veya stok görseller olduğunda sistem hala otomatik onay verebiliyor. Amacımız o küçük açıkları da kapatıp hesabı tamamen sağlama almak