
Gün 1:
İnstagramda nasıl videolar oluşturacağımı düşündüm. Daha öncesinde hiç yapılmamış bir şey aklıma geldi. Yeni mail adresimi açtım. İnstagram ve Youtube hesaplarımı oluşturdum. Logo için siyah arka plana çok basit şekilde sayfa ismimi yazdım ve geçtim.
Gün 2:
İşletmem için videolarımı hazırlattığım arkadaş ile uzunca bir konuşma gerçekleştirdim. Telefondan video kaydı ve solocast mikrofonum ile kayıtlarımı yapacağımı görüntümü ve kayıdı birleştirmesi gerektiğini ilettim. Bu konuda çok acemi olduğum için yaklaşık 10-15 dakikalık kesintisiz videolar çıkaracağımı ve videocumun bunu yerine göre kesip aralara kısa görseller, slaytlar gibi şeyler eklemesini istedim. Videoda %75 ben %25 yapay zekaya yaptırılmış ve elinde olan konuyla alakalı videoları koymasını istedim. Arkadaşımız yapabileceğini söyledi ve fiyat konusunda toplu bir video şeklide olacak şekilde anlaştık.
Gün 3:
Chat Gpt ile istediğim şekilde video metinlerimi hazırlattım. Sayı olarak 4 tane farklı konularda metin hazırlattım. Sıra en zor olan bölüme geldi



Kayıt yaparken de şunu yaptım. Örneğin videoya koymamasını söylediğim cümleye ''olmadı'', koymasını istediklerime ise ''oldu'' dedim. Tabi bunları cümlenin sonunda dedim artık o editçimizde

Videoları drive yükleyip arkadaşıma gönderdim. Her video 1.2 gb gibi bir görüntü boyutuna sahip
Gün 4:
Editçi arkadaşıma gündüz saatlerinde videoya başlayıp başlamadığını sordum. Akşam başlayacağını söyledi. Şuan beklemedeyim. İlk videomun hazırlanmasını ve izlemeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Videoları instagrama ve youtube atacağım. Atma zamanlarım ise örneğin bugün instagram attıysam yarın veya öbür gün youtube atacağım. Videolarımı forumda gördüğüm bir kaç arkadaş gibi belirli bir saat veya belirli bir günde atmayacağım. Devir biraz da ekonomi devri 80 tane videoyu atamam ilk etapta

Gün 5:
Editçi arkadaşım videoyu çıkardı. Video metnini baya uzun tutmuşum yaklaşık 90 saniyeye gelmek üzereydi

Gün 6:
Dün videomu instagram, tiktok ve youtube'da paylaşmıştım. İnstagram'da 611 görüntülenme, 4 beğeni, 1 paylaşım ve 2 kaydetme aldı, Youtube'da 42 görüntülenme 0 beğeni, Tiktok'ta 121 görüntülenme ve 2 beğeni aldı. Sayfalarımda başka videolar olmadığı için takipçi gelmemesi bende moral bozukluğu yaratmıyor. Başlıkların tutacağını düşünüyorum çünkü araştırmalarıma göre bu başlıkta bilgilendirici videolar çeken kimse yoktur. Editçim bu akşam diğer videonun hazırlanacağını iletti. Video çekme aşaması benim için oldukça kolay ve keyifli keşke edit kısımları da bir tık hızlı olsa ve başlangıç için profilimi biraz doldursam. Bugünki videomu attıktan sonra yarın istatistikleri yazarım yine.