• 14-09-2020, 17:47:14
    #10
    Hocam ben 10 ay önce ağır hasarlı Honda Civic VTEC LS 2004 Model aldım, 20 bin ağır hasar, 10 bin normal hasarları var. Toplamda 30 bin hasarı var yani, ben arabayı 32 bine almıştım. Şu an 60ın üstünde ederi var ve araba yağ gibi akıyor onca hasara rağmen. Allah'a şükür bi dert çıkartmadı başıma. İlk araban olacaksa ve otomatik istiyorsan kesinlikle tavsiye ederim Civic modelini. Performans arabası muazzam. 500km yol yapıyorum git gel İstanbul-Düzce arası, 170-200₺ gaz harcıyorum sadece.
  • 14-09-2020, 18:35:29
    #11
    zanaatkar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhabalar, ilk kez araba sahibi olacağım, ehliyetimi aldığımdan beri manuel araçlara karşı biraz çekincelerim var, yarı otomatikler de karışık geliyor gözüme, bu yüzden tam otomatik araç bakıyorum.

    Aslında 55 bine 2001 model Renault Clio 1.4 araba ilgimi çekti, fakat çevremdekiler "çok para" dediler, sizce alınır mı?

    Ya da bütçeyi 80 bine çıkarsam, 50-80 bin aralığında tam otomatik hatchback ne marka model araba tavsiye edersiniz?
    İlk araba için manuel kullanmak daha iyi olacatır bence,kararına karışmak gibi olmasın ama manuel araba ehliyeti aldıysan bir süre manuel vites araba binerek reflekslerini ve kas hafızasını geliştirmiş olursun, daha sonrasında manuel kullanman gerekirse pratiğin olur en azından. Ben otomatik vites arabada öğrendim araba sürmeyi ancak düz vitese geçince biraz bocalamama neden oldu bu. İnsan iki pedala alışınca üçüncüsü ve vites kolu fazlalık gibi geliyor. Bunun yanında Volkswagen ve Audi araçlar genelde güzel ve çok yorulmamış oluyor belirttiğin fiyat bandında. Bir BMW tutkunu olarak 2000 model altında BMWleri pek tavsiye etmiyorum çünkü muadilleri Honda Civic modelleri gibi alayımda yanlayayım şununla fren sistemi vs si bittikten sonra birisine itelerim mantığıyla satılan bir ton araç var BMW ve Honda için piyasada bu yüzden dikkatli olmak gerekiyor.
  • 14-09-2020, 20:28:14
    #12
    Herkese teşekkürler, 2 kişi clio için olumsuz fikir belirtmiş, onun dışında manuel ve yarı otomatik tavsiyeleri var, kesinlikle tam otomatik olmalı, acaba aranızda hiç kullanan yok mu tam otomatik?