• 24-01-2026, 12:56:10
    #28
    Shell
  • 24-01-2026, 13:11:33
    #29
    Verim istiyorsan OPET uzun gitsin diyorsan Petrol Ofisi.
    Shell'den hiç almadım o yüzden bir fikir belirtmem.
  • 24-01-2026, 19:58:54
    #30
    Po candır bence
  • 25-01-2026, 00:10:08
    #31
    anket açsan daha iyiydi, hepimiz görürdük.

    Shell.
  • 25-01-2026, 01:06:37
    #32
    Hocam ben Opet, Aytemiz, Shell, BP, PO kullanıyorum.

    Petrolofisi sahibi arkadaşımla konuştuğumda tüm firmaların Tüpraştan yakıt aldığını söyledi. Sadece katkıları değiştiğini söyledi.

    Açıkçası ben 8 yıldır dizel araç kullanıyorum, ucuz yakıtın motor tarafına çok bir zararı yok. (Bazı istasyonlar su ve hava basabiliyormuş onları demiyorum). Eğer dizel filitresini düzenli değiştiriyorsanız mazot nerede ucuzsa oradan alabilirsiniz.

    İş performans tarafına gelirse shell daha performanslı oluyor o da yanması fazla olmasından sanırım fazla oluncada maliyetli oluyor.
  • 25-01-2026, 12:41:02
    #33
    Shell den alıyorum. Aracım benzinli.
  • 25-01-2026, 14:50:46
    #34
    Ben opetten aliyorum ama benzin. Daha önce dizel araç kullandığında shelden aldığım mazotun daha hızlı bittiğini farketmistim
  • 25-01-2026, 14:53:28
    #35
    Hocam selamlar, ben de şahsen uzun süredir Opet tercih ediyorum. Dizel araçlardaki ses/performans farkı genellikle yakıtın içindeki katkı maddeleri ve sülfür oranıyla alakalı olabiliyor; bazı markaların yakıtı daha 'ince' karakterli olduğu için yanma sesi fark edebiliyor.
    Kendi aracım benzinli olduğu için dizeldeki o bariz gürültü farkını çok hissetmiyorum ama benzinli araçlarda durum biraz daha farklı:
    • Vuruntu ve Ateşleme: Kalitesiz veya karakteri uymayan benzin, araçta ufak tefek vuruntu ya da rölantide dengesizlik yapabiliyor. Opet'te şimdiye kadar bu tarz bir sorunla karşılaşmadım.
    • Menzil: Bazı istasyonların benziniyle araç daha seri gidiyor gibi gelse de menzil kısalabiliyor. Opet genel olarak hem çekiş hem de menzil konusunda stabil bir çizgi sunuyor.
    • Güven Meselesi: Benzinli hassas motorlarda (özellikle yeni nesil turbo beslemelilerde) yakıt temizliği çok kritik. Opet'in temiz yakıt garantisi ve istasyon denetimleri bana daha çok güven veriyor.
    Dizeldeki ses olayını ben de çevremdeki Shell kullanıcılarından çok duyuyorum, sanırım V-Power serisinin temizleyici etkisi motoru bir tık daha rahatlatıyor olabilir. Ama benzin cephesinde Opet'ten devam ediyorum, bir şikayetim de yok.
  • 01-03-2026, 20:01:35
    #36
    Megane 1.5 dizel arabama petrol ofisinden yakıt aldım. Ertesi sabahı arabam çalışmadı ve enjeksiyon sorunu çıktı. Ustaya götürdük 9 K masraf çıktı. Artık shell den başka yakıt almıyorum