Merhaba,
Ehliyet başvurdum ve sağlık raporu isteniyor. Gözlük kullanıyorum, bu durumda sağlık raporunu aile hekimliğinden alabilir miyim? Yoksa özel hastane ya da devlet hastanesine mi gitmem gerekiyor?
Yakın Zamanda Ehliyete Başvuran Varmı?
6
●142
- 08-07-2025, 12:51:05sağlık ocağından aldım ben vermişlerdi. 2 hafta falan oluyor.Sinopx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 08-07-2025, 12:53:59ben yeni başvurmadım da eski ehliyetim vardı, geçen yıl yeni ehliyete geçtim. o zaman sağlık raporunu aile hekimliğinden almıştım. göz için sıkıntı olmuyor. sadece gözlüğünle gidiyorsun o meşhur harf rakam yazan panodan rastgele harfler soruyorlar. ama aile hekimliğinden alacaksan e-devlet üzerinden bir form doldurman gerekiyor bununla ilgili. adını unuttum formun. sağlık ocağını ara sana tarif ederler.Sinopx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 08-07-2025, 12:57:32Geçen hafta aldık dostum sağlık raporunu aile hekimliğinden. arkadaşların dedigi gibi bi form dolduruluyor edevlet üzerinden (formun adını hatırlamıyorum). Onu doldurup gidersin. Bir diğer önemli konu ise doktor sağlık raporunu hazırladıgında onaylı olarak sistemde görünmesi için harçların öncesinde yatırılması gerekiyormus bunu bilmiyorduk ve o esnada yatırdık 2-3 gün sonra sisteme düştü. Aile hekimliğine gitmeden 2-3 gün önce harçları da yatırırsan direkt sistemde görünecektir bilgin olsun.
EDİT: Bugün ehliyet için başvuruya gittik fakat sağlık raporunu aile hekimliğinden aldığımız için (aile hekimi söylemedi) 250 TL ödeme getirmişler o sistemde görünmediğinden sağlık raporu orada onaya düşmemiş. Sağlık Bakanlığı Ödeme Sistemi üzerinden hızlıca yatırdık ve aynı mesai saati içinde başvuruyu halledebildik. Bununla alakalı SMS geliyor dediler ama bize gelmedi. Bunu da halledip gidersin, bizim gibi telaşa düşme diye mesajı güncellemek istedim. @Sinopx; - 08-07-2025, 17:14:38benim aile hekimim kıl galiba
gittim bu sabah, dedi açlık şekerine bakacağız ayrıca gözlük kullandığın için bir göz doktorundan görmesinde sorun yoktur raporu al gel onaylayayım dedi. hatta ısrar ettim ama göz doktoruna görünmen şart dedi.
belki bölge bölge değişiyordur. öncesinde sıra almadan gidip öğrenin.
gittim bu sabah, dedi açlık şekerine bakacağız ayrıca gözlük kullandığın için bir göz doktorundan görmesinde sorun yoktur raporu al gel onaylayayım dedi. hatta ısrar ettim ama göz doktoruna görünmen şart dedi.