Herkese merhaba,
Arabamda susturucu olmadığı için muayenede ağır kusur aldı ve geçemedi. Şimdi düzeltip tekrar muayeneye gireceğim.
Aracım F30 kasa ve son susturucu için egzozcu 3.500 TL fiyat verdi. Bana Sen geç, geri getir ben hallederim dedi, o şekilde 2.500 TLye yapabileceğini söyledi.
Sizce bu fiyatlar uygun mu? Piyasa durumu nedir?
Abilerim, bana biraz akıl verir misiniz?
Arabam Muyaneden geçmedi !!!
4
●292
- 22-05-2025, 15:54:42
- 22-05-2025, 15:59:50Hocam piyasayı bilmiyorum ama nacizane ricam egzozlarınıza susturucu takın.
İnsanları aşırı derece rahatsız ediyor.
Derste ders anlatılmıyor, dinlenmiyor. Yolda telefonla konuşulmuyor.
Evde uyunmuyor.
Motorlardan ve arabalardan çıkan o kaos şeklindeki seslerden dolayı.
Çocuğum bebekken bu seslere uyanır ve bende bu seslerin sahibine çok söylenirdim.
Sizde bu vesile ile aracınıza sustucuyu bir daha söktürmemek üzere takarsanız toplum olarak çok mutlu oluruz. - 22-05-2025, 16:00:01Merhaba kardeşim,
Durumunu net ve güzel anlatmışsın. Arabanda susturucu olmadığı için TÜVTÜRKten ağır kusur alman normal, çünkü bu durum hem ses hem de emisyon açısından yönetmeliklere aykırı.
3.500 TL: Eğer bu fiyat kaliteli bir susturucu (örneğin orijinale yakın veya markalı bir ürün) ve düzgün bir işçilik içeriyorsa günümüz şartlarında fena bir fiyat değil. F30 gibi bir araçta düzgün işçilik ve malzeme önemli.
2.500 TL: Egzozcu muhtemelen seni sadece muayeneden geçirip sonra susturucuyu tekrar çıkaracak bir sistem düşünüyor. Sen geç, geri getir lafı genelde geçici çözüm demek. Bu tarz muayenelik çözüm yapanlar var, ama kalıcı çözüm olmaz, tekrar polis çevirmesine girersen ceza yersin.
Egzoz işleri için susturucu değişim fiyatları 2.000 4.000 TL arasında değişiyor.,Kaliteli malzeme ve işçilik isteyen bir kullanıcı için 3.000 3.500 TL gayet normal.Sadece muayeneden geçmelik çakma çözümler genelde 1.500 2.500 TL arası oluyor ama riskli.Muayeneden sonra söktürme kafasında değilsen, 3.500 TL ver, düzgün malzeme takılsın. - 22-05-2025, 16:10:10Arabamda ses yok sadece susturucu yok diye , böyle hafif tatlı ses geliyor . yoksa egzoz yok arabadaSEBTURKA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 22-05-2025, 22:04:27Hocam emanet takılan ile kalıcı takılan arasında bence anlamlı bir fark yok. 3500'e taktırıp kullanmak daha mantıklı görünüyor. Fiyatlar 3500-1500 gibi olsaydı geçici çözüm düşünülebilirdi ama yukarıdaki arkadşaın da dediği gibi egzozcunuz muhtemelen muayene sonrası susturucuyu geri alacak, yani sadece takıp sökmeye 2500 vermiş olacaksınız. Bence 3500 verip taktırmak daha makul.