Merhaba arkadaşlar
1 hafta önce arkadan yaklaşık 8-9km/h hız ile öndeki araca çarptım. Öndeki araçta tampon bölgesinde çatlak oluştu (değişmesi gerekiyor) . Bende ise ön tamponumda ezik+kırık oluştu. İkimizin de trafik sigortası var onun kaskosu yoktu benim kaskom vardı
Lakin bu olay için kasko kullanmak abartı olurdu. O yüzden Trafik sigortası devreye girmesi için tutanak doldurduk. Çarptığım araç sahibi sanırım 31 aralıkta tutanağı teslim etmiş . E-devletten girdiğimde Muallak tutarı 50.000TL yazıyor bu ne oluyor? Diğer her yerde 0.00 yazıyor. Merak ettiğim konu, benim cebimden bir şey çıkacak mı? Ve benim aracıma Bedelsiz tramer mi yazılacak
Araç kazası hk.
1
●174
- 03-01-2025, 22:34:25
- 03-01-2025, 22:45:48Bu durumda, "muallak tutar" ifadesi, tazminat sürecinin henüz kesinleşmemiş olduğunu ve tazminatın hangi miktarda ödeneceğinin belirlenmediğini gösterir. Bu, işlemin devam ettiğini ve nihai bir değerlendirme yapılması gerektiğini ifade eder.
Eğer trafik sigortası devreye girdiği için kasko kullanılmıyorsa, bu durumda öndeki aracın zararını trafik sigortası karşılayacak. Muallak tutar ise henüz sigorta şirketinin değerlendirme yapmadığını veya sigorta tazminatının belirlenmediğini gösterebilir. Ancak, sigorta şirketi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda sizin cebinizden herhangi bir ödeme çıkması beklenmez. Çünkü zarar, trafik sigortası kapsamında karşılanacaktır.
Aracınıza bedelsiz tramer kaydı yazılması ise, sigorta şirketi aracınızda oluşan hasarı kabul ettikten sonra genellikle aracın hasar geçmişini kaydeder ve bu hasar, aracınızın geçmişinde gözükür. Ancak, sizin aracınızda kasko olduğu için, kasko sigortası tarafından karşılanacak ve muhtemelen bir bedelsiz hasar kaydı oluşacaktır. Yine de, bedelsiz tramer kaydı genellikle bir fiyat düşüşüne yol açmaz ama ikinci el satışında etkileyebilir.
Tüm bu durumlar, sigorta şirketinin detaylı inceleme yaparak bir karar vermesiyle netleşecektir.