Şirket üzerine araç alımı?
4
●304
- 14-07-2022, 22:18:05Merhabalar kredi çekiminde bulunacağım nakit krediyi veremediklerinden araç ya da mal alını yapmamı istiyorlar, araç alımı yaparak kullanacağım krediyi. Banka arabayı satanın hesabına geçiyormuş ücreti. Tam olarak süreç nasıl işliyor? Karşı taraf bize nasıl güvenecek ? Sadece kurumsal firmalardan mı alımı yapmalıyız?
- 14-07-2022, 22:27:43Merhaba,
Araç kredilerinde karşı tarafın hesabına para yatırılmaz. (eğer ki değiştirmedilerse) sıfır araç alıcaksanız çok bir problem olmaz yetkili bayi zaten direkt yardımcı oluyor. Fakat ikinci el ise belirli koşulları var örneğin 10 yaş ve üstü olmayacak gibi koşulları var en son değiştirmişlerdi diye hatırlıyorum normalde 3 yada 5 yaş üstüne taşıt kredisi vermezlerdi fakat bu piyasadan dolayı bunu yükseltmişlerdi diye anımsıyorum.
Bunun haricinde araca çıkan miktar kadar sizin hesabınıza yatırırlar tabii öncesinde bankadaki görevliye aracın ruhsat fotoğraflarını göstermeniz gerekiyor krediye uygun mu değil mi tespitinin yapılması gerek ardından onaylanırsa herşey sizin hesabınıza ödeme yaparlar (kişinin hesabına direk ödeme yapılacağını zannetmiyorum)
+ Bildiğim kadarı ile önce arabayı üstünüze alıp sonrasında hesabınıza transfer ediyorlar yada bazı bankalar proforma da isteyebiliyor. - 14-07-2022, 22:29:55@rowCount; sağolun hocam esnaf kredisi mal ya da araç alımı yapmamı istiyorlar, araç alımı yapacağım bende. 2. El araç alacağım ama süreç nasıl işliyor onu merak ettim
- 14-07-2022, 22:45:33Bu aslında her bankanın işleyişi ve şubedeki personele göre de değişiyor hocam kimisi önce aracı alıcaksın sonra kredini hesabına yatırıcam diyor kimisi de proforma dahi kesilse kredini hemen veririm der faiz oranında bile indirim yapabilen şube temsilcileri var size tavsiyem pazartesi mesai saatlerinde hangi bankadan işlem yapmayı düşünüyorsanız oradan daha sağlıklı kesin bilgi alabilirsiniz hocam umarım anlatabilmişimdir.comingxweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle