Yurtdisindan arac getirmek icin belirli sartlar var.
- Aracin kayitli oldugu yerde oturumunuz olmali.
- Ulkeye giris yapmak istediginiz tarihden geri donuk 1 yil icinde 6 ay yurtdisinda kalmis olmaniz lazim.
Bu sartlari sagliyor iseniz yabanci plakali aracinizi 2 yil Turkiyede kullanabilirsiniz. 2 yil sonra araci ya Turkiyedeki bir yabanciya satacaksiniz, ya kayitli oldugu ulkeye goturup satacaksiniz ya da gumruge teslim edeceksiniz.
Bu konu hakkinda once bir kac defa yazdim. Yukartdaki sartlari saglamiyorsaniz hic bir sekilde legal olarak yurtdisinda arac getiremezsiniz (vergileri odemek disinda).
Bazi uyaniklar Gurcistanda sizin uzerinize sirket acip o sekilde getirebileceginiz soyluyor ama o is sakat. Sizin uzerinize sirket acip arac sirket uzerinden aliniyor ama araci siz Turkiyeye sokamiyorsunuz 6 ay yurtidisinda kalmadiniz diye. Biri sizin yerinize sokuyor araci ulkeye. Cikarkende araci kimse kullanmayacak diye garanti vererek cikiyor. Bu aracin sizin sirketinizin uzerine olmasi bir seyi degistirmiyor, siz araci Turkiyede kullanamazsiniz.
Bosunu paraniza yazik etmeyin.