• 29-07-2020, 14:26:14
    #46
    Myk61 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hangi sene yaşanmış bu olay? 207mi 7 ay önce 60a sattım şuanda kaç paraya dayandılar takip edemiyorum. Sattışım araç en son 80 e satılmıştı
    Hocam araç buydu


    Modeli tam olarak hatırlamıyorum
  • 29-07-2020, 15:54:45
    #47
    akiff adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    hocam araç buydu


    modeli tam olarak hatırlamıyorum
    206
  • 29-07-2020, 16:09:29
    #48
    Arkadaşlar zaten değerli önerilerde bulunmuşlar, geçmiş olsun hocam
  • 29-07-2020, 16:11:16
    #49
    geçmiş olsun hocam
  • 29-07-2020, 17:12:06
    #50
    Uğraşmayın, verin icraya olsun bitsin. Mesaj görüntüleri ve bir a4'e bu taraftan alacaklı olduğunuzun beyanı yeterli. Muhtemelen itiraz etmeyecektir.
  • 29-07-2020, 17:57:11
    #51
    Adamın yanına güzel bir cemaatle oturun paranızı isteyin. Şu gün şu saatte vereceğim dediği zaman cebinizden senedi çıkartıp doldurun. Bunu bir kamera kaydı olan yazıhanede yaparsanız güzel olur.Senedi bankaya verin ödemeyi yapacağı gün o saatte paranızı banka aracılığı ile alamasanız dahi haciz işlemlerine giderek yasal faiziyle geri alırsınız. Yalnız argo ve zorlamadan kaçının.
  • 30-07-2020, 03:34:20
    #52
    aslında çok basit çözümlemek şimdi bir nefes alıyorsunuz ve mesaj kayıtları ve diğer kanıtları çıkartıp kanıtlayabildiğiniz kadar belge topluyorsunuz.

    bulunduğunuz ilin adliyesine gidiyorsunuz durumu izah ediyorsunuz sonrasında sizi savcıya yönlendirecekler ifadeniz alınacak tüm bu anlattıklarınızı orada ifade veriyorsunuz savcı zaten dinleyecektir sizi anlayacaktır da sonrasında imzaları atıp şikayetçi oluyorsunuz kanıtlarınızla. (aracın satış belgesi aynı gün adama parayı banka ile attıysanız dekont elden verdiyseniz nerede verdiniz nasıl verdiniz tüm detayları belirtin) gerisini savcı halleder zaten bir kaybınız olmaz ücretsiz avukat atar size adliye zaten ama o kişi sizi o akdar süre sıkıntıya sokmuş bundan sonra kendisi mahkeme gününe kadar kara kara düşünür. o nedenle hiç beklemeyin yarın gidin halledin.
  • 30-07-2020, 23:14:42
    #53
    Bir kere savcılık bu tür işlerle ilgilenmez, hukuki uyuşmazlık deyip takipsizlik kararı verir. Savcılığı geçin.
    Parayı elden verdiyseniz işiniz zor. Miktar itibariyle bu tür uyuşmazlıklarda mahkeme tanık dinlemez, senetle ispat şartı var. (Yazışmalar vs. varsa delil başlangıcı kabul edilip tanık dinletilebilir.)
    Açıklama yazmadan bankadan gönderdiyseniz yine işiniz zor. Yargıtay bu şekilde açıklama yazılmadan gönderilen parayı borç ödemesi olarak kabul ediyor.
    Eğer bankadan gönderirken durumu izah eden bir açıklama yazdıysanız dekonta ilamsız icra takibi başlatacaksınız. İtiraz ederse takibe itirazın iptali davası açacaksınız.