• 03-02-2014, 20:15:13
    #1
    sahibinden.com da aracımın kategorisinde ki ilanlara bakarken uygun fiyatlı bir araç gözüme çarptı.

    İlan detayını görünce benim arabamı satışa koymuşlar. İnternette biraz araştırma yaptım, aşağıdaki yazıyı buldum.

    Alıntı
    İkinci el araç satılan bazı internet sitelerine piyasanın altında fiyatlarla araç ilanı bırakan dolandırıcılar, telefonla kendilerine ulaşan ve fiyatı uygun aracı kaçırmak istemeyen alıcılardan kapora aldıktan sonra ortadan kayboluyor.

    Bartın İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş yaptığı yazılı açıklamada, özellikle ikinci el otomobil satışı yapılan internet siteleri aracılığıyla dolandırıcılık gerçekleştirildiğini, “kaporacı” diye tabir edilen dolandırıcılara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
    Gelişen teknolojiyle otomobil alımlarının internet üzerinden yoğun şekilde yapıldığını, bunu fırsat bilen dolandırıcıların vatandaşları tuzağa düşürebildiğini anlatan Gümüş, şunları kaydetti:

    “İnternette ikinci el otomobil ilanları bulunan siteler aracılığıyla insanları dolandırmayı adet haline getiren kişilere karşı vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekiyor. Dolandırıcılar ilanlarında fiyatı düşük yazıyor, temsili olarak temiz görünümlü bir aracın fotoğrafını koyuyor. Yüksek modelli, temiz görünen otomobili beğenen alıcı, satıcı ile telefon ya da elektronik posta aracılığıyla irtibata geçiyor. *********** aracın temiz olduğunu istenilen yetkili servise gösterilebileceğini söylüyor. Bunun ardından alıcı, satıcıya güvendiğinden aracı kaçırmak istemiyor. Satıcı ise zor durumda olduğunu, satışı kesinleştirip ilanı yayından kaldırmak için alıcıdan bir miktar kaporayı banka hesabına göndermesini istiyor. Para yatırıldıktan sonra da o kişiye bir daha ulaşmak mümkün olmuyor.”

    Gümüş, ikinci el araç satın alınırken güvenilmeyen kişilere kesinlikle kapora verilmemesini, noterden satış gerçekleştirilmesinin ardından araç bedelinin ödenmesinde yarar olduğunu da bildirdi.

    Adamlar araba.com da ki ilanımı almışlar sahibinden.com a aktarmışlar hemde benim adımla benim aracım için çok çok düşük fiyattan satış ilanı açmışlar. Tek farklı olan telefon numarası.


    Gözünüz açık olsun
  • 03-02-2014, 20:17:13
    #2
    GFI
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Ne tür insanlar var.. Dolandırıcılık konusunda gösterilen üstün başarıyı bu ülke için gösterselerdi bu halde olmazdık. Adamlarda bilim adamı gibi beyin var.
  • 03-02-2014, 20:21:41
    #3
    aceba aran kazan gibi bişe var ondan para kazanmak için mi
  • 03-02-2014, 20:25:40
    #4
    ilan bu

    Araba benim
    İsim soyisim benim
    Telefon numarası bana ait değil

    amaçları ne çok merak ediyorum

    sahibinden.com a bildirim yaptım ama bekliyorum hala
  • 03-02-2014, 20:28:29
    #5
    Mantıklı. Araba alacak arkadaşlar 8-10 tane aynı model farklı renklerde araçları 2-3 bin ucuz yazsın. Millet satamam diye düşer fiyatı.

    Tabi, sadece mantıklı olan kısmı. Kapora vs. alan da veren de....
  • 03-02-2014, 21:37:40
    #6
    arabayı göstermeden nasıl kapora alıyorlar o ilginç