Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Deniz Baykal ile ilgili görüntülerin yayınlandığı habervaktim.com adlı internet sitesine server hizmeti sağladığı iddia edilen bir iletişim şirketine polis ekipleri baskın. Baskında şirketteki bilgisayarlara el konuldu.
Emniyet kaynaklarından edinilen bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Bilişim Şube ve Organize Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Karaköy Kemeraltı Caddesi üzerinde bulunan bir iletişim firmasına dün akşam saatlerinde baskın düzenledi.
İddiaya göre, polis ekipleri CHP Lideri Baykal'ı istifaya götüren görüntülerin yayınlandığı habervaktim.com adlı internet sitesine server hizmeti sağlayan Teklan İnternet Hizmetleri'nin Kemeraltı Caddesi'nde bulunan Ada Han'daki merkezine operasyon düzenledi. Bu sabaha karşı saat 05.00'e kadar süren operasyonda server makinasının yerini tespit eden polis, verileri kopyalamak için binadan 2 bilgisayar kasası ile bazı muhtelif teknik eşyalara da el koydu.
Sabah 05.00 sıralarında bilgisayar kasaları ile birlikte iş hanından çıkan polis ekipleri, teknik uzmanlarının, yanlarına aldıkları bilgisayar kasaları ile operasyon bölgesinden ayrıldığı gözlendi. (CİHAN)
Acaba geçmişteki kayıtları silmişlermidir çoktan veya bulunma ihtimali varmıdır?
Görüntülerin Server Şirketine Baskın "Teklan"
10
●2.688
- 16-05-2010, 10:52:14Üyeliği durdurulduevet diskten ne sekilde silinirse silinsin ( uzerine milyon yazmalida olsa ) bir hdd uzerindeki butun veriler kurtarilabilir. Turk polisinin bilisim departmaninida kucumsememek gerek 2000 yilindaki bir olayin icinde sahit olmustum. Hic dusunuldugu gibi degiller, gayet bilgili, islerini severek yapan ve teknik ekipman olarakta teknolojiden geri kalmamis sekilde ugras vermekteler. Tabi politik olaylarda polisin yapabilecekleri cogu zaman kisitli, malum bin turlu entrika donmekte memlekette. Ergenekonmus, darbecilermis, bilmem neciler derken her gun hic akla gelmeyecek yeni seyler cikmakta. Gercekmi yalanmi bilinmez internetteki herhangi bir haber.
- 16-05-2010, 10:55:22Üyeliği durdurulduNeden gereksinki ? Sadece supheli bir durum, yargida suclu cikabilir belki eger goruntuler gercek ise kisilik haklarina tecavuzden ancak bu hemen kapatilmasini gerektirecek birsey degil. Kaldiki firma kapatmak o kadar kolay degil insanlar ekmek yiyor ne oldugu belirsiz bir video sitenin sunucusunun ethernetlerinden suzulmus diye kimsenin biseyini sak diye kapatamassiniz, daha dogrusu kapatirsiniz amacida loglari almak olur ama yayin hakkini engelleyemezsiniz. habervaktimde sunucuyu aktarir baska makineden calistirir eskisinde verir devam eder... Zaten yayincinin cok fazla sorumlulugu kanunen yok aslinda.JustGo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 16-05-2010, 11:12:22Üyeliği durdurulduaynen bence bu haber yalanJustGo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çünkü
şuana sitenin ipsi 80.93.216.130 ve ip whois çektirimizde
IP Location:
Turkey Istanbul Selcuk Mart Resolve Host: host-80-93-216-130-static.habervaktim.com IP Address: 80.93.216.130 

SSL Cert: plesk SSL Certificate has expired. Reverse IP: 4 other sites hosted on this server.
inetnum: 80.93.216.128 - 80.93.216.135
netname: NET-SELCUK
descr: SELCUK MART
country: TR
admin-c: AB14102-RIPE
tech-c: AB14102-RIPE
status: ASSIGNED PA
mnt-by: TKLN-MNT
mnt-lower: TKLN-MNT
mnt-routes: TKLN-MNT
source: RIPE # Filtered
person: Alp Borak
address: Kemeralti Cad. Ada Han 87/1 Karakoy, 34425 Istanbul Turkey
mnt-by: TKLN-MNT
phone: +902122515455
nic-hdl: AB14102-RIPE
source: RIPE # Filtered
route: 80.93.208.0/20
descr: Teklan Internet Erisim
origin: AS20649
mnt-by: TKLN-MNT
yani kısaca yalan
- 16-05-2010, 11:43:00Üyeliği durdurulduo zaman polisler denetime alacakları sunucuyu "o piti piti" yaparak seçiyortahadbx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Turkey Istanbul Selcuk Mart Resolve Host: host-80-93-216-130-static.habervaktim.com IP Address: 80.93.216.130 


olabilr