Bağkur primlerini sadece vergi levhası almışsanız ödemeniz gerekmiyor fakat illaki ticaret odasına da kayıt olmalısınız. Ticaret odası da bağkur şartı getiriyor ve ortalama 500-600 lirayı bulabiliyor masraflar.
Ticaret odasına kayıt olmayanlarda bağkur'dan yırtıyoruz diye sevinmesin. Daha sonra ilerde ticaret odasına kayıt yaptırdıklarında vergi levhasını aldıkları tarihten itibaren borçlu oluyorlar diye biliyorum.
Ek olarak; tib'in bu işe karışmasının nedeni bence mali konulardan ziyade sansür bu nedenle böyle bir uygulamanın yapılabileceğini sanmıyorum.
TİB telefon dinleme vs. gibi konuların dışında bizlerden her ay alan adı kayıtlarını da toplayarak istihbari bir çalışma yapıyor. Hangi alan adı hangi yer sağlayıcıda bunun kayıtlarını güncel olarak tutuyor. Sanıyorumki ilerde sansür konusunda geniş bir kamuoyu tepkisiyle karşılaştıklarında bu işi mümkün olduğu kadar firmalara yaptıracaklar.
Ne yazıkki sansürün en kötü tarafı
xxxxxxxx olması diye de bir tepki gösterelim