• 03-03-2009, 17:33:17
    #10
    Aslında evet olması gereken bişey, zaten hemen hemen herşey artık sigortalanıyor..fakat Türkiye'de yada dünyada Hosting Sigortası oldugunu hic sanmıyorum..kendne güvenen firmalar bunu yapabilirler..Sonuçta Ev sigortalattıgın zamanda Adam evının yanmasını yada hırsız girmesini istemez ama girdigi zaman onun bedelini alabiliyor buda öyle bişey..

    yaslam, zaten 5 bın ytl kazanan bı sıte ıcın 10 ytl gibi bir sigorta ödemesi olmaz gelir ve zarar karsılastırılır ve bedel ödemesi yapılır..

    Umarım böyle bişey yapılır..
  • 03-03-2009, 17:37:02
    #11
    Üyeliği durduruldu
    Hosting firması olası arıza durumlarında veri kayıplarına karşı kendi yedeklerini almakla yükümlüdür burada hemfikiriz, ama buradaki detay kendi yedekleri olduğudur, hosting firmaları bu yedekleri kullanıcıya sunma sorumluluğunu taşımaz.

    Hemen her firmanın hizmet sözleşmesinde yedekleme sorumluluğunun kullanıcıda olduğu belirtilmiştir, mantıken düşündüğünüzde 20k hitli bir siteyi sahibi düşünüp yedeklemiyorsa hosting firması ne yapsın?

    Ayrıca belirttiğiniz formülün hukuki bir alt yapısı da yok, birde yukarda arkadaşın bahsettiği tekere bıçak sokma olayı var : )
  • 03-03-2009, 17:45:43
    #12
    Ona bakarsak Ev yada araba sahibide evini yanmaması yada arabasını caldırmamakla hükümlüdür fakat oluyor insan hali ? sigorta şirketleri napacak yaktırmasaydın kardesım mı dicek? o zaman kimse sigorta yaptırmaz her yıl para ödemez.. adamlar ya olursa diye yapiyorlar..
  • 03-03-2009, 18:15:31
    #13
    Üyeliği durduruldu
    Doogle adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ona bakarsak Ev yada araba sahibide evini yanmaması yada arabasını caldırmamakla hükümlüdür fakat oluyor insan hali ? sigorta şirketleri napacak yaktırmasaydın kardesım mı dicek? o zaman kimse sigorta yaptırmaz her yıl para ödemez.. adamlar ya olursa diye yapiyorlar..
    Garajınıza park ettiğiniz bir arabaya karşı web sitenizi kıyaslayamazsınız, nihayetinde arabanızı kopyalayarak yedekleme şansınız yoktur ama web sitenizin bir kopyasını 5 dakika içinde alabilmenize imkan tanıyan yedekleme araçları hemen hemen tüm hosting firmalarında ücretsiz bir şekilde kullanımınıza sunulmaktadır.
  • 04-03-2009, 01:00:13
    #14
    evet fakat sadece yedek kaybı degil hacklenme, script çalınması, saldırılar yada olusacak herhangı sorunlar..
  • 04-03-2009, 11:26:10
    #15
    Üyeliği durduruldu
    Doogle adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    evet fakat sadece yedek kaybı degil hacklenme, script çalınması, saldırılar yada olusacak herhangı sorunlar..
    Sunucu kaynaklı değilse -ki bu durum nadiren yaşanır- bu tür sorunlar genellikle scriptlerinizdeki açıklardan, şifrelerinizin güvenliğini sağlamamanızdan kaynaklanır. Herhangi bir hosting firması sitenizi sigortaladı diyelim, şifrenizin güvenliğini de sağlayacak değilki bu sizin yükümlülüğünüz.

    Bir de unutulmaması gereken bir nokta var arkadaşlar, hiç bir hosting firması emin olun oturduğu yerden para basmıyor çoğu kişi bunun tersini düşünsede bu böyle değil.
  • 04-03-2009, 12:53:32
    #16
    Platin üye
    Sanmıyorum böyle birşey yapan çıkacağını. Sigorta şirketleride elle tutulup gözle görülmeyen birşeye ne kadar yanaşır o da muamma.
  • 04-03-2009, 19:05:19
    #17
    Gereksiz ama yapılmaz diye birşey yok. Siz bu konuyu sigorta firmaları ile konuşun onlar tamam derse hosting firmalarına pazarlarsınız.
  • 04-03-2009, 19:09:49
    #18
    güzel olur ama şöyle bişey olması lazım
    mesela benim sitem var ve ben para koparmak için birisine ftp bilgilerimi verdim ve bilerek hacklettim sitemi bunun için sunucu güvenliği olmalı yani sabit bi ip adresinden ftp'ye girilmeli veya hacklendiğinde ki ip adresinden savcılığa verilmeli fln.
    veya sadece yedek kaybı için sigorta yapılmalı diycem bu seferde adam ben yedeğimi kendim alırım der düşünce güzel ama uygulaması zor